Performance
Vlad Ionescu, Daniel Blanga-Gubbay, Rodrigo Sobarzo

Performanceavond

Een avond met lezingen en performances rond het thema van Artefact: Up in the Air.

Hieronder telkens een korte introductie, klik op de titel voor meer info.
Je kan je gratis ticket voor de volledige performanceavond reserveren via ticket@stuk.be

PNEUMATOLOGIE. FIGUREN VAN ADEM EN WIND IN DE BEELDENDE KUNSTEN

Vlad Ionescu
19:00 – STUK Labozaal

In de pre-moderne en moderne kunst, werden de figuren van wind en adem veelal op een figuratieve manier weergegeven. In de hedendaagse kunsten echter, worden beide figuren gebruikt als een intense figuratieve kracht die de visuele kwaliteit van een beeld in vraag stelt en het in een tactiele ruimte van sensaties omvormt. In zijn lezing, brengt Ionescu een aantal sleutelmomenten van deze artistieke metamorfose in kaart.

AS A CLOUD SHAPED BY THE WIND

Daniel Blanga-Gubbay
19:30 – STUK Labozaal

Wolken worden vaak gebruikt als metafoor voor ‘het mogelijke’: we projecteren onze verbeelding op de wolken. Maar wat als we ons tussen die wolken bevinden? In zijn lezing reflecteert Daniel Blanga-Gubbay over het concept van ‘het mogelijke’ en de wisselwerking tussen afstand en tastbare nabijheid. In conferenties worden beelden vaak gebruikt om een discours te illustreren. Wat als deze beelden tegelijk verschijnen en verschillende denkrichtingen suggereren?

REMOTE SENSE

Rodrigo Sobarzo
20:30 – STUK Labozaal

Op deze avond nodigen we Rodrigo Sobarzo uit met Remote Sense. Remote sensing is een technologie die informatie verschaft over een object, een fenomeen of gebied zonder er fysiek mee in contact te komen. Zo legt het landschappen bloot die anders verborgen zouden blijven. Met zijn handen en lichaam als gereedschap onthult Rodrigo Sobarzo een landschap van zout en licht, als een beeldhouwer. Zonder technologie.

Thu 11 Feb 2016 19:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

GRATIS, GELIEVE TE RESERVEREN VIA TICKET@STUK.BE

Tags

artefact