Interns

STUK has no internships for now.

STAGE PRODUCTIE DANS

Januari tem. juni 2022

WAT IS STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Het STUK-gebouw is dringend aan een onderhoud en renovatie toe. Om die reden wordt het gebouw vanaf 15 november 2021 ontoegankelijk voor het publiek. Vanaf 15/11 geen voorstellingen meer in STUK dus, maar wel op tal van locaties in en rond Leuven.

WIE ZOEKEN WE?

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van de dansvoorstellingen, en -projecten op locatie. Zo staat er onder meer een voorstelling gepland op een schaatsbaan, in een bos, in de velodroom en op tal van andere plekken. Deze voorstellingen moeten van A tot Z georganiseerd worden. Ter ondersteuning hiervan zoeken we jou.

De stage loopt vanaf januari ‘22 tem juni ‘22. De stage is niet voltijds: er zullen weken zijn dat je eerder weinig werk zal hebben en omgekeerd zullen er weken zijn dat je net heel veel moet werken. We overlopen jouw werkschema uiteraard samen.

Idealiter kan je een aantal van deze punten afvinken:

 • je hebt interesse in cultuur en kunst, de werking van STUK en enige affiniteit met de programmatie DANS in het bijzonder.
 • je hebt bij voorkeur (maar geen must) al enige ervaring in het organiseren van (kleine) evenementen, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur, - of eventsector.
 • je bent communicatief en kan zelfstandig werken: je ziet werk en zoekt zelf oplossingen voor problemen wanneer die zich voordoen.
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige gezelschappen. Frans is een pluspunt.
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B.
 • je woont of zit op kot in Leuven (geen must, maar is wel handig gezien het avondwerk).
 • je bent flexibel inzetbaar:
  • we overlopen op voorhand per maand welke dagen je wel/niet moet werken, maar je vindt het niet erg als je schema wordt omgegooid omwille van (last minute) problemen en je kan je daaraan aanpassen.
  • je vindt het oké om ook ‘s avonds en in het weekend te werken op de dagen / avonden van de voorstellingen.

WAT MOET JE CONCREET DOEN?

Het takenpakket is zeer gevarieerd en afhankelijk van de aard van de voorstelling.

 • je staat in voor de praktische organisatie van de voorstellingen en wordt geacht om minstens op de eerste voorstellingsavond aanwezig te zijn. De dagen dat je moet werken zijn dus grotendeels gekoppeld aan de programmatie dans in het voorjaar.
 • je bereidt de voorstelling mee voor = administratief bureauwerk.
 • je denkt praktisch mee na over wat er allemaal nodig is om die specifieke voorstelling op die specifieke locatie te realiseren.


STUK BIEDT JOU

 • een boeiende en afwisselende stage waarbij je erg zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd ook omringd wordt door een fantastische ploeg die je graag op weg helpt.
 • de kans om de werking van STUK van binnenuit te leren kennen in een uitzonderlijk seizoen zonder STUK-gebouw.

STUK hecht veel belang aan diversiteit en inclusie. Aarzel dus zeker niet om te solliciteren. De selecties gebeuren op grond van competenties ongeacht gender, origine, leeftijd of functiebeperking.


VRAGEN?

Mail ze gerust naar Margaux Janssens via margaux.janssens@stuk.be


INTERESSE?

Mail dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief naar margaux.janssens@stuk.be