Interns

STUK has no internships for now.

STAGE PRODUCTIE DANS

Januari tem. juni 2022

WAT IS STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Het STUK-gebouw is dringend aan een onderhoud en renovatie toe. Om die reden wordt het gebouw vanaf 15 november 2021 ontoegankelijk voor het publiek. Vanaf 15/11 geen voorstellingen meer in STUK dus, maar wel op tal van locaties in en rond Leuven.

WIE ZOEKEN WE?

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van de dansvoorstellingen, en -projecten op locatie. Zo staat er onder meer een voorstelling gepland op een schaatsbaan, in een bos, in de velodroom en op tal van andere plekken. Deze voorstellingen moeten van A tot Z georganiseerd worden. Ter ondersteuning hiervan zoeken we jou.

De stage loopt vanaf januari ‘22 tem juni ‘22. De stage is niet voltijds: er zullen weken zijn dat je eerder weinig werk zal hebben en omgekeerd zullen er weken zijn dat je net heel veel moet werken. We overlopen jouw werkschema uiteraard samen.

Idealiter kan je een aantal van deze punten afvinken:

 • je hebt interesse in cultuur en kunst, de werking van STUK en enige affiniteit met de programmatie DANS in het bijzonder.
 • je hebt bij voorkeur (maar geen must) al enige ervaring in het organiseren van (kleine) evenementen, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur, - of eventsector.
 • je bent communicatief en kan zelfstandig werken: je ziet werk en zoekt zelf oplossingen voor problemen wanneer die zich voordoen.
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige gezelschappen. Frans is een pluspunt.
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B.
 • je woont of zit op kot in Leuven (geen must, maar is wel handig gezien het avondwerk).
 • je bent flexibel inzetbaar:
  • we overlopen op voorhand per maand welke dagen je wel/niet moet werken, maar je vindt het niet erg als je schema wordt omgegooid omwille van (last minute) problemen en je kan je daaraan aanpassen.
  • je vindt het oké om ook ‘s avonds en in het weekend te werken op de dagen / avonden van de voorstellingen.

WAT MOET JE CONCREET DOEN?

Het takenpakket is zeer gevarieerd en afhankelijk van de aard van de voorstelling.

 • je staat in voor de praktische organisatie van de voorstellingen en wordt geacht om minstens op de eerste voorstellingsavond aanwezig te zijn. De dagen dat je moet werken zijn dus grotendeels gekoppeld aan de programmatie dans in het voorjaar.
 • je bereidt de voorstelling mee voor = administratief bureauwerk.
 • je denkt praktisch mee na over wat er allemaal nodig is om die specifieke voorstelling op die specifieke locatie te realiseren.


STUK BIEDT JOU

 • een boeiende en afwisselende stage waarbij je erg zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd ook omringd wordt door een fantastische ploeg die je graag op weg helpt.
 • de kans om de werking van STUK van binnenuit te leren kennen in een uitzonderlijk seizoen zonder STUK-gebouw.

STUK hecht veel belang aan diversiteit en inclusie. Aarzel dus zeker niet om te solliciteren. De selecties gebeuren op grond van competenties ongeacht gender, origine, leeftijd of functiebeperking.


VRAGEN?

Mail ze gerust naar Margaux Janssens via margaux.janssens@stuk.be


INTERESSE?

Mail dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief naar margaux.janssens@stuk.be

Stage Artefact - assistent curator / communicatie en publiekswerking

In voorbereiding van Artefact 2023: Between knowing and understanding - notes on the ecstatic experience (16 feb - 05 maart 2023) zoekt STUK een gedreven stagiair om het artistieke team te versterken. De stage start begin oktober en loopt tot midden maart. Tijdens de stage werk je minstens 3 dagen per week in STUK. In drukke momenten ligt de frequentie hoger.

Onder begeleiding van curator Karen Verschooren werk je mee aan het artistieke communicatiemateriaal voor de Artefact tentoonstelling en het festival. Dit houdt o.a. in dat je onderzoek doet naar de kunstenaars en kunstwerken in de tentoonstelling, mee schrijft aan de gidsenmap, expogids/cataloog, webteksten en labels, en dat je presentaties mee voorbereidt voor partners. Daarnaast word je het intern aanspreekpunt voor de uitwerking van het materiaal voor publiekswerking en koppel je terug met de publieksmedewerker voor de ontwikkeling van de leesruimte, het expomateriaal voor kinderen en jongeren, de lesmappen voor scholen, etc. In samenspraak kunnen we de stage verder invullen, afhankelijk van je interesses. Zo zijn er o.a. mogelijkheden om ook te proeven van het meer productionele werk, of het geven van rondleidingen.


Vereisten

 • sterke affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en de beeldende kunstprogrammatie van STUK
 • goede pen in Nederlands en Engels
 • pro-actief, zelfstandig kunnen werken, communicatief
 • goede kennis van courante software en google drive
 • bereid tot avond- en weekendwerk (grotendeels beperkt tot tijdens Artefact tentoonstelling en festival)

Aanbod

 • intensieve stage met stevige opdrachten
 • regelmatige feedbackmomenten > groeimogelijkheden in stage
 • inzicht, kennis en praktijkervaring in het creëren van een tentoonstelling
 • inzicht, kennis en praktijkervaring in het creëren van communicatiemateriaal voor verschillende publieken en doeleinden
 • blik op STUK als organisatie van binnenuit
 • fantastische ploeg om mee samen te werken


Geïnteresseerd?

Mail je motivatiebrief en CV voor 9 september 2022 naar karen.verschooren@stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be

Stage Artefact - assistent productie

(stageperiode: begin december 2022 tot midden maart 2023)

In voorbereiding van Artefact 2023: Between knowing and understanding - notes on the ecstatic experience (16 feb - 05 maart 2023) zoekt STUK een gedreven stagiair om het productionele team te versterken. De stage start begin december 2022 tot en met 13 maart 2023. Tijdens de stage werk je minstens 3 dagen per week in STUK. In de drukke momenten voor, tijdens en vlak na het festival ligt de frequentie hoger.

Onder begeleiding van de twee productiemedewerkers werk je mee aan de productionele voorbereiding en opvolging van de Artefact tentoonstelling en zijn randactiviteiten. Dit houdt o.a. het kunnen communiceren met en het begrijpen van de noden van kunstenaars, het verzamelen van informatie, het volgen van vergaderingen van het festival team en de daaruit vloeiende opdrachten tot een goed einde brengen, het organiseren van travel, hotel, catering en transporten van kunstwerken en de hospitality van de aanwezige kunstenaars verzorgen.

Een aantal tentoongestelde werken in de tentoonstelling zijn commissie opdrachten m.a.w productie van nieuwe kunstwerken in samenwerking met de kunstenaar. Hiervoor wordt je medewerking gevraagd zoals het zoeken naar geschikte materialen/objecten/mensen en hieromtrent expertise ontwikkelen, offertes aanvragen en aankopen en transporten regelen. In samenspraak kunnen we de stage verder invullen, afhankelijk van je interesses. Zo is er o.a. de mogelijkheid om je te verdiepen in de inhoud van de tentoonstelling en rondleidingen te geven, verantwoordelijk te zijn voor een specifiek en/of participatief project of assistentie te bieden bij de organisatie van de suppoosten.


Vereisten

 • sterke affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en de programmatie Beeld van STUK
 • overzicht kunnen bewaren in extensieve en complexe planningen
 • accuraat, punctueel, sensitief en communicatief zijn
 • pro-actief, zelfstandig kunnen werken binnen deadlines
 • goed kunnen functioneren in een (festival)ploeg
 • goede pen in Nederlands en Engels
 • goede kennis van courante software en google drive
 • bereid tot avond- en weekendwerk (grotendeels beperkt tot het Artefact festival)


Aanbod

 • intensieve stage met stevige opdrachten onder begeleiding met regelmatige feedback momenten
 • know-how mbt het ‘vormgeven en realiseren’ van een tentoonstelling en de bijbehorende randactiviteiten
 • inzicht in STUK als organisatie
 • een fantastische ploeg om mee samen te werken


Geïnteresseerd?

Mail je motivatiebrief en CV voor 9 september 2022 naar ilse.vanessche@stuk.be en inge.lauwers@stuk.be

Stage Artefact - assistent publiekswerking en gidsencoördinatie

(stageperiode: midden november 2022 tot midden maart 2023)

Artefact is het jaarlijkse hedendaagse kunstenfestival in STUK met een spannende expo, performances, optredens, lezingen en workshops. Het festival verwelkomt jaarlijks ongeveer 15.000 mensen. Om ook tijdens Artefact 2023 (16 februari - 5 maart 2023) onze bezoekers de best mogelijke ervaring te geven, zoeken we een gedreven stagiair publiekswerking en gidsencoördinatie.

De stage start midden november en loopt tot en met 10 maart. Tijdens die periode werk je minstens 3 dagen per week in STUK. In de drukke momenten voor, tijdens en vlak na het festival ligt de frequentie hoger.

Onder begeleiding van de publieksmedewerker / gidsencoördinator werk je mee aan het vertalen van de Artefact-tentoonstelling naar verschillende doelgroepen. Dat omvat o.a. inhoudelijk inwerken in de tentoonstelling, uitwerken van rondleidingen en lesmappen voor bezoekende scholen, inboeken en opvolgen van rondleidingen, ondersteunen van gidsen, zelf gidsen voor diverse doelgroepen, groepen verwelkomen, een onthaalfunctie vervullen en workshops geven.


Vereisten

 • Je hebt een affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en de programmatie Beeld van STUK
 • Je schrijft en spreekt zeer goed Nederlands & Engels
 • Je bent accuraat, punctueel, sensitief en communicatief
 • Je bent proactief en kan zelfstandig werken binnen deadlines
 • Je kan goed functioneren in een (festival)ploeg
 • Het hebben van een netwerk in Leuven is een troef
 • Je bent bereid tot avond- en weekendwerk (grotendeels beperkt tot het Artefact festival)


Aanbod

 • Flexibel in te vullen werktijd, van begin januari tot de start van het festival
 • Inzicht in STUK als organisatie
 • Fantastische ploeg om mee samen te werken


Geïnteresseerd?

Mail voor 7 oktober je motivatiebrief en CV naar Charlotte Valgaeren (rondleiding@stuk.be) en Karen Verschooren (karen.verschooren@stuk.be).