Stages

STUK zoekt stagiairs voor het seizoen 2021-2022:

• Vrijwilligers-en Gidsencoördinatie Hear Here (1 maart - 15 juni 2022)
• Productie Dans (januari - juni 2022)

Stage Vrijwilligers-en Gidsencoördinatie Hear Here

1 maart t.e.m. 15 juni 2022

Kort

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de vrijwilligers-en gidsencoördinatie van de geluidskunst-expo ‘Hear Here’. Deze expo zal lopen van 24 april t.e.m. 6 juni 2022 op verschillende locaties in Leuven. Als stagiair(e) vrijwilligerscoördinatie en publieksbemiddeling ondersteun je de vrijwilligers-en gidsencoördinator met de werving, planning en coördinatie van de vrijwilligers, gidsen en rondleidingen.

Je denkt strategieën uit voor het werven van nieuwe vrijwilligers en gidsen. Tijdens de expo sta je mee in voor het welbevinden van de vrijwilligerscrew, spring je bij waar nodig, en ben je mee verantwoordelijk voor de publieksbemiddeling bij uitdagende installaties en kunstwerken.

Wat is Hear Here?

Hear Here is een expo met geluidskunst van STUK. De expo presenteert zo’n 15 geluidsinstallaties (kunstwerken met geluid) in de vorm van een wandeling langs verschillende plekken in Leuven, zoals kerken, parken of leegstaande gebouwen. Zo zullen er van 24 april t.e.m. 6 juni 2022 installaties klinken in o.a. Maakleerplek, BAC ART LAB, KADOC kapel, Kruidtuin, Stadspark en Anatomisch Theater. De expo toont werk van zowel Belgische als internationale geluidskunstenaars. We mikken op een breed publiek van professionals, kunstkenners en muziekliefhebbers, maar ook nieuwsgierige Leuvenaars, families en scholen. Hear Here wordt dé expo met geluidskunst van 2022.


Wat zoeken wij?

 • je bent sociaal en enthousiast
 • je bent communicatief, kan zelfstandig werken en bent praktisch ingesteld
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige vrijwilligers. Frans is een pluspunt.
 • je kan je van 1 maart t.e.m. 15 juni 2022 op regelmatige basis vrijmaken (dagen overeen te komen met een hogere intensiteit tussen 24 april en 6 juni)
 • je bent bereid tot avond-en weekendwerk
 • je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met vrijwilligerswerking (bv. in de culturele sector, jeugdbeweging,...)
 • je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
 • je woont of zit bij voorkeur op kot in Leuven, een netwerk in Leuven is een troef
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type BWat bieden wij?

 • een gevarieerd takenpakket waarbij je met vrijwilligers, gidsen, publiek en ploeg samenwerkt
 • een leerproces binnen verschillende facetten van publiekswerking en -bemiddeling
 • een fijne omgeving met voldoende begeleiding waarbinnen je je kan ontplooien


Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk. Van november 2021 t.e.m. de zomer van 2022 zal STUK gesloten zijn voor verbouwingen en focussen wij ons op locatieprojecten zoals Hear Here.


Solliciteren

Contactpersoon: Leen Van Ende (vrijwilligers-en gidsencoördinatie)
Reageren voor: 17/12/2021
Mail voor vrijdag 17 december 2021 een motivatiebrief en CV naar vrijwilligers@stuk.be

STAGE PRODUCTIE DANS

Januari tem. juni 2022

WAT IS STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.

Het STUK-gebouw is dringend aan een onderhoud en renovatie toe. Om die reden wordt het gebouw vanaf 15 november 2021 ontoegankelijk voor het publiek. Vanaf 15/11 geen voorstellingen meer in STUK dus, maar wel op tal van locaties in en rond Leuven.

WIE ZOEKEN WE?

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van de dansvoorstellingen, en -projecten op locatie. Zo staat er onder meer een voorstelling gepland op een schaatsbaan, in een bos, in de velodroom en op tal van andere plekken. Deze voorstellingen moeten van A tot Z georganiseerd worden. Ter ondersteuning hiervan zoeken we jou.

De stage loopt vanaf januari ‘22 tem juni ‘22. De stage is niet voltijds: er zullen weken zijn dat je eerder weinig werk zal hebben en omgekeerd zullen er weken zijn dat je net heel veel moet werken. We overlopen jouw werkschema uiteraard samen.

Idealiter kan je een aantal van deze punten afvinken:

 • je hebt interesse in cultuur en kunst, de werking van STUK en enige affiniteit met de programmatie DANS in het bijzonder.
 • je hebt bij voorkeur (maar geen must) al enige ervaring in het organiseren van (kleine) evenementen, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur, - of eventsector.
 • je bent communicatief en kan zelfstandig werken: je ziet werk en zoekt zelf oplossingen voor problemen wanneer die zich voordoen.
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige gezelschappen. Frans is een pluspunt.
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B.
 • je woont of zit op kot in Leuven (geen must, maar is wel handig gezien het avondwerk).
 • je bent flexibel inzetbaar:
  • we overlopen op voorhand per maand welke dagen je wel/niet moet werken, maar je vindt het niet erg als je schema wordt omgegooid omwille van (last minute) problemen en je kan je daaraan aanpassen.
  • je vindt het oké om ook ‘s avonds en in het weekend te werken op de dagen / avonden van de voorstellingen.

WAT MOET JE CONCREET DOEN?

Het takenpakket is zeer gevarieerd en afhankelijk van de aard van de voorstelling.

 • je staat in voor de praktische organisatie van de voorstellingen en wordt geacht om minstens op de eerste voorstellingsavond aanwezig te zijn. De dagen dat je moet werken zijn dus grotendeels gekoppeld aan de programmatie dans in het voorjaar.
 • je bereidt de voorstelling mee voor = administratief bureauwerk.
 • je denkt praktisch mee na over wat er allemaal nodig is om die specifieke voorstelling op die specifieke locatie te realiseren.


STUK BIEDT JOU

 • een boeiende en afwisselende stage waarbij je erg zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd ook omringd wordt door een fantastische ploeg die je graag op weg helpt.
 • de kans om de werking van STUK van binnenuit te leren kennen in een uitzonderlijk seizoen zonder STUK-gebouw.

STUK hecht veel belang aan diversiteit en inclusie. Aarzel dus zeker niet om te solliciteren. De selecties gebeuren op grond van competenties ongeacht gender, origine, leeftijd of functiebeperking.


VRAGEN?

Mail ze gerust naar Margaux Janssens via margaux.janssens@stuk.be


INTERESSE?

Mail dan zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief naar margaux.janssens@stuk.be