Stages

STUK zoekt drie stagiairs:

• Productie Geluid 24-25
• Productie Hear Here 2025
• Publiekswerking Hear Here 2025

Stage Productie geluid

Kort

STUK zoekt een music-minded stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van onze concerten en geluidskunstprojecten van september 2024 t.e.m. juni 2025. Jij helpt bij het organiseren van de evenementen, festivals en residenties, ontvangt onze artiesten met open armen, en krijgt een gevarieerd pakket met productietaken. Vele Belgische en internationale artiesten zullen de revue passeren in onze geluidsprogrammatie en op festivals zoals STUK START, Kermis In De Hel, TakeOff UUR KULTUUR, Hear Here en STUK Eindfeest. De stage is een uitgelezen kans om interessante artiesten te leren kennen en ervaring op te doen in de kunstensector.


Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. We bieden ook een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.


Wie zoeken we?

STUK zoekt een music-minded stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van onze concerten en geluidskunstprojecten van september 2024 t.e.m. juni 2025. De stage wordt gespreid over het volledige jaar, met rustige en minder rustige periodes. Het seizoen start met STUK START (19 & 20 september 2024) en de meest intensieve periode wordt Hear Here (24 april t.e.m. 9 juni 2025). In de Kerst- en Paasvakantie is er geen programmatie. Geen enkele week is hetzelfde, afwisseling troef! We zoeken iemand met een affiniteit voor muziek en (geluids)kunst die bovendien graag zijn/haar handen uit de mouwen steekt en praktisch kan denken. Bovendien zoeken we iemand die ruim beschikbaar is in de betreffende periode en zich kan vrijmaken om mee te draaien tijdens concertdagen, voorbereidend werk te doen of tot laat (bv: 23u) te werken. Deze stage is een uitgelezen kans om interessante artiesten te leren kennen en ervaring op te doen in de cultuursector.


Dus wie zoeken we concreet?

 • je hebt enige affiniteit met de programmatie geluid van STUK, of toch alleszins met muziek en (geluids)kunst in het algemeen
 • je bent communicatief, kan zelfstandig werken en praktisch ingesteld
 • je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met het organiseren van evenementen, feestjes, concerten, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur- of eventsector
 • je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige artiesten. Frans is een pluspunt.
 • je woont of zit op kot in Leuven
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B
 • je kan je van september 2024 t.e.m. juni 2025 vrijmaken om op regelmatige basis mee te draaien op concertdagen, laat te werken (tot 23u) en voorbereidend werk te doen.

Wat doe je?

Het takenpakket is zeer gevarieerd:

 • Je staat in voor de praktische organisatie van de events en wordt geacht aanwezig te zijn bij elke ‘concertdag’. De dagen van je stage zijn dus rechtstreeks gekoppeld aan de programmatie geluid, die de komende maanden vorm krijgt. Daarnaast word je ook ingeschakeld voor andere, meer voorbereidende productietaken. Het uurrooster is flexibel en in samenspraak met de programmator.
 • Je bent het aanspreekpunt van artiesten en technici: bij aankomst van een artiest leidt je hen rond in de zaal, de backstage, de artiestenkeuken en STUKcafé.
 • Je biedt praktische en logistieke ondersteuning (bv: productiesheets opmaken, bijhouden gastenlijst, artiesten oppikken aan de luchthaven, hotels boeken, hospitality in orde maken, stage-management, ...)
 • Je maakt de signalisatie en timings op voor publiek en artiesten.
 • Je volgt de vrijwilligers (scanners, tappers) op die de events ondersteunen in samenspraak met de vrijwilligerscoördinator.

Solliciteren


Contactpersoon: Gilles Helsen (programmator geluid)
Reageren voor: 1/09/2024
Mail voor 1 september 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be

Stage Productie Hear Here 2025

stageperiode: 1 maart >> 13 juni 2025


Kort

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de productie van de geluidskunst-expo Hear Here 2025 die plaatsvindt van 24 april t.e.m. 9 juni op verschillende locaties in Leuven. We zoeken iemand die een hart voor geluidskunst, beeldende kunst of muziek heeft maar tegelijk praktisch ingesteld is. Jij helpt STUK bij de voorbereiding van de expo, gaat op locatiebezoek, ontvangt de kunstenaars en krijgt een gevarieerd pakket met productietaken. Deze stage is een uitgelezen kans om interessante kunstenaars te leren kennen en ervaring op te doen in de cultuursector.

Ter info: de vorige editie van Hear Here was met 25.000 bezoekers een groot succes.


Wat is Hear Here?


Hear Here is een grote expo met geluidskunst in STUK en op locaties in de binnenstad. De expo presenteert in de vorm van een wandeling langs verschillende plekken in Leuven, zoals kerken, parken of leegstaande gebouwen, zo’n 15 geluidsinstallaties (kunstwerken met geluid). Zo zullen er installaties klinken in o.a. STUK, Dijlepark, Justus Lipsiustoren, KADOC kapel, Hollands college, BAC ART LAB, Stadspark en Anatomisch Theater. De expo toont werk van zowel Belgische als internationale geluidskunstenaars. We mikken op een breed publiek van professionals, kunstkenners en muziekliefhebbers, maar ook nieuwsgierige Leuvenaars, families en scholen. Hear Here wordt dé expo met geluidskunst van 2025.


Wie zoeken we?


STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de productie voor ‘Hear Here. De stage wordt gespreid over de periode 1 maart t.e.m. 13 juni 2025. Jij start met de voorbereidingen van de expo en werkt mee tijdens de opbouw, expo-periode en afbouw. We zoeken iemand met een affiniteit voor geluidskunst, beeldende kunst en/of muziek die ook graag zijn/haar handen uit de mouwen steekt en praktisch kan denken en ruim beschikbaar is in de betreffende periode.

Dus wie zoeken we concreet?


• je hebt enige affiniteit met de programmatie geluid van STUK, of toch alleszins met geluidskunst, beeldende kunst en muziek in het algemeen
• je bent communicatief, kan zelfstandig werken en bent praktisch ingesteld
• je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met het organiseren van evenementen, feestjes, concerten, of was in het verleden al betrokken als vrijwilliger in de cultuur- of eventsector
• je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
• je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige artiesten. Frans is een pluspunt.
• je woont of zit op kot in Leuven
• je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B
• je kan je van 1 maart t.e.m. 13 juni 2025 op zeer regelmatige basis vrijmaken (data worden vastgelegd volgens planning en in onderlinge overeenkomst )


Wat doe je?

Het takenpakket is zeer gevarieerd:

• Je staat in voor de praktische organisatie en voorbereiding van de expo (1 maart t.e.m. 24 maart). Dit wil zeggen: afspraken maken met kunstenaars en techniekers, locatiebezoeken organiseren, meedenken over allerlei praktische vraagstukken, travels en hotels boeken, infosheets opmaken, enzovoort
• Je bent beschikbaar tijdens de opbouw, expo-periode en afbouw (ca 24 maart t.e.m. 13 juni). Tijdens deze periode volgt je mee de opbouw op, ben jij aanspreekpunt voor artiesten en techniekers, doe je op regelmatige basis een check van de installaties en locaties, maak je signalisatie op, volg je mee eventueel schadegevallen op, help je mee bij de organisatie van de openingsreceptie, live event, rondleidingen met kunstenaars, enzovoort.

Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid, met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.


Solliciteren


Contactpersonen: Gilles Helsen (programmator geluid) / Ilse Van Essche (productie)
Mail uiterlijk voor 13 oktober 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be. We nodigen je dan uit voor een gesprek.

Stage Publiekswerking Hear Here 2025

stageperiode: 1 maart >> 11 juni 2025


Kort

STUK zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van de gidsencoördinatie van de geluidskunst-expo ‘Hear Here 2025’ die plaatsvindt van 24 april t.e.m. 9 juni op verschillende locaties in Leuven. Als stagiair(e) publieksbemiddeling ondersteun je de publieksmedewerker met de werving, planning en coördinatie van de gidsen en de rondleidingen. Tijdens de expo ben je mee verantwoordelijk voor de publieksbemiddeling bij uitdagende installaties en kunstwerken, sta je mee in voor het welbevinden van de gidsen ploeg en spring je bij waar nodig.

Ter info: de vorige editie van Hear Here was met 25.000 bezoekers een groot succes.


Wat is Hear Here?


Hear Here is een grote expo met geluidskunst in STUK en op locaties in de binnenstad. De expo presenteert in de vorm van een wandeling langs verschillende plekken in Leuven, zoals kerken, parken of leegstaande gebouwen, zo’n 15 geluidsinstallaties (kunstwerken met geluid). Zo zullen er installaties klinken in o.a. STUK, Dijlepark, Justus Lipsiustoren, KADOC kapel, Hollands college, BAC ART LAB, Stadspark en Anatomisch Theater. De expo toont werk van zowel Belgische als internationale geluidskunstenaars. We mikken op een breed publiek van professionals, kunstkenners en muziekliefhebbers, maar ook nieuwsgierige Leuvenaars, families en scholen. Hear Here wordt dé expo met geluidskunst van 2025.


Wie zoeken we?

 • je bent sociaal en enthousiast
 • je bent communicatief, kan zelfstandig werken en bent praktisch ingesteld
 • je hebt een goede kennis van het Engels zodat je kan communiceren met niet-Nederlandstalige vrijwilligers. Frans is een pluspunt.
 • je kan je van 1 maart t.e.m. 11 juni 2025 op regelmatige basis tijd vrijmaken (dagen overeen te komen met een hogere intensiteit tussen 24 april en 9 juni 2025)
 • je bent bereid tot avond-en weekendwerk
 • je hebt bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) enige ervaring met vrijwilligerswerking (bv. in de culturele sector, jeugdbeweging,...)
 • je bent bij voorkeur (maar niet noodzakelijk) vertrouwd met digitale tools zoals Gmail, Google Drive, en met social media
 • je woont of zit bij voorkeur op kot in Leuven, een netwerk in Leuven is een troef
 • je hebt bij voorkeur een rijbewijs type B

Wat bieden we?

 • een gevarieerd takenpakket waarbij je met vrijwilligers, gidsen, publiek en ploeg samenwerkt
 • een leerproces binnen verschillende facetten van publiekswerking en -bemiddeling
 • een fijne omgeving met voldoende begeleiding waarbinnen je je kan ontplooien


Wat is STUK?

STUK is een bruisend kunstencentrum in hartje Leuven; een huis voor dans, beeld & geluid, met internationale uitstraling. Het gebouw omvat meerdere concert- en theaterzalen, een exporuimte, een cinemazaal, een café en veel meer. Van dansvoorstellingen over concerten tot films en expo’s: STUK doet het allemaal. Met Artefact, STUK START, STUK Eindfeest, ClubSTUK en TakeOff UUR KULTUUR biedt STUK een veelheid aan festivals en contexten om Belgische en internationale kunstenaars op de best mogelijke wijze te presenteren. Ook doen we veel residenties achter de schermen en ondersteunen we producties van nieuw werk.


Solliciteren


Contactpersonen: Gilles Helsen (programmator geluid) / Ilse Van Essche (productie)
Mail uiterlijk voor 13 oktober 2024 een motivatiebrief en CV naar gilles.helsen[at]stuk.be en ilse.vanessche@stuk.be. We nodigen je dan uit voor een gesprek.