Tickets

De ticketverkoop van STUK wordt uitgevoerd door het ticketsysteem Ticketmatic. Daarmee is het ook mogelijk om je tickets thuis af te printen. Tickets aan reductietarief kunnen online worden besteld, via ticket@stuk.be, op 016 320 320 of ter plaatse aan STUK Onthaal. Hetzelfde geldt voor Dubbeldans-voorstellingen in 30CC/Schouwburg.

STUK CADEAUBON

Geef een beetje STUK cadeau, met een cadeaubon die je kan gebruiken voor alle STUKactiviteiten. Je kan zelf het bedrag kiezen (€5 - €100). Koop je cadeaubon via deze link.


PRIJZEN

Bij elke voorstelling vind je een basis- en een reductieprijs. De eerste prijs is de basisprijs, de tweede de reductieprijs. Sommige voorstellingen hebben één enkele eenheidsprijs.


Hoe reserveren en betalen?

Opgelet: voor tickets voor Cinema ZED geldt het ticketreglement van Cinema ZED.

ONLINE

Losse tickets

Ga naar de pagina van de voorstelling (die je kan bereiken via het programma of via de kalender) en klik op TICKETS. Volg de instructies op het scherm.

Dansabonnementen 19-20

NIEUW: extra reductie bij Groot abonnement XL

— Klein abonnement
Vanaf 5 voorstellingen = €4 reductie per ticket. Kies je uit het volledige aanbod minstens 5 (betalende) voorstellingen, dan geniet je van de reductieprijs die €4 per ticket goedkoper is dan de basisprijs.

— Groot abonnement XL
Vanaf 10 voorstellingen = €6 reductie per ticket. Als je tickets koopt voor minstens tien (betalende) voorstellingen, betaal je €6 per ticket minder per voorstelling. Op je hele abonnement betekent dat dan een korting van minstens €60.


UITBREIDINGSPRIJS
Eens je je abonnement (klein of groot) op zak hebt, kan je tijdens het seizoen bijkomende tickets altijd aan reductieprijs kopen. Online kan dat via een code die je meegestuurd krijgt met je bevestiging van het abonnement.

Losse tickets kan je onmiddellijk online betalen met Maestro, VISA of MasterCard. Je kan ook losse tickets reserveren. Dan krijg je een bevestigingsmail waarin wordt uitgelegd hoe je via overschrijving kan betalen (BE90 0689 9035 78467, BIC: GK CC BEB). Indien we je betaling een week voor aanvang van de voorstelling ontvangen worden je tickets kosteloos thuis gestuurd. Indien dat niet het geval is, liggen je tickets klaar aan de kassa. Bij online bestellingen kan je je tickets thuis uitprinten. Wil je liever dat we je abonnementstickets kosteloos opsturen, kruis dan bij je online bestelling de optie ‘verzenden per post’ aan (mogelijk in juni 2018).

TELEFONISCH

Bel naar 016/320 320. Betalen kan met VISA, MasterCard of via een overschrijving.

VIA MAIL

Stuur een mailtje naar ticket@stuk.be met de vermelding van de specifieke voorstelling, de datum en het aantal personen. De reservatie is enkel geldig wanneer je een bevestigingsmail krijgt waarin ook wordt uitgelegd hoe je via overschrijving kan betalen.

AAN HET STUK ONTHAAL

Het STUK Onthaal bevindt zich onderin het gebouw en is te bereiken via de Naamsestraat en de Schapenstraat (trap helemaal omhoog nemen en het plein oversteken). Betalen kan met cash, Proton, Bancontact, VISA en MasterCard. Indien we je betaling meer dan een week voor aanvang van de voorstelling ontvangen, worden de tickets kosteloos thuis gestuurd. Indien dat niet het geval is, liggen de tickets klaar aan de kassa. Breng dan wel het betalingsbewijs mee wanneer je ze komt ophalen.

Openingsuren STUK Onthaal
ma - vr 10:00 - 21:00
za 17:00 - 17:30 & 19:30 - 21:00
zo 14:30 - 15:00, 17:00 - 17:30 & 19:30 - 21:00


Onbetaalde reservaties vervallen automatisch na twee weken.
Je reservatie blijft twee weken geldig. Indien je minder dan twee weken voor de voorstelling reserveert, kan je je ticket(s) ophalen aan de avondkassa, ten laatste een half uur voor aanvang van de voorstelling. Niet opgehaalde tickets worden dan vrijgegeven. Tickets voor voorstellingen in de 30CC/Schouwburg moeten op voorhand betaald worden. Kan je toch niet naar de voorstelling komen, dan stellen wij het erg op prijs als je het STUK Onthaal daarvan op de hoogte brengt.


REDUCTIE

STUKKAART / CULTUURKAART KU LEUVEN

KOOP NU JE STUKKAART ONLINE
Met de STUKkaart krijg je korting op zowat alles wat STUK organiseert. Ze kost vanaf nu amper €8 en is al na 2 voorstellingen terugverdiend. De STUKkaart is één jaar geldig en is persoonlijk (en moet dus getoond worden om korting te krijgen). Om van de reductieprijs te genieten moet je STUKkaart geldig zijn op het moment dat je betaalt.
Studenten KU Leuven, UC Leuven-Limburg en Luca School of Arts Campus Lemmens kunnen bij de inschrijvingen intekenen voor een Cultuurkaart, die gelijkgesteld is aan de STUKkaart. Zowel met een STUKkaart als een Cultuurkaart kan je aan STUK Onthaal of online tickets kopen aan reductieprijs.

DANSPAS

Vanaf het seizoen 19-20 wordt de Danspas niet meer verkocht. Maar voor amper €8 kan je nu een STUKkaart kopen, waarmee je op àlle activiteiten van STUK korting krijgt - na 2 voorstellingen is ze dus al terugverdiend. Je vindt alle info hierboven - bestellen kan hier!

-18 JAAR

Ook dit seizoen kunnen -18-jarigen voordelig naar STUK. Op die manier wil STUK het comfortabeler maken voor de cultuurminnende scholier om naar STUK te komen. Op vertoon van je identiteitskaart aan het STUK Onthaal krijg je je tickets aan gereduceerde prijs.

VOORVERKOOPPRIJS

De voorverkoopprijs geldt enkel voor concerten en dienen betaald te worden voor 18:00 op de dag van het concert.

DUBBELDANS

Dubbeldans is een samenwerking tussen STUK en 30CC. Check het aanvangsuur en de locatie.

SCHOLEN

Schoolgroepen (vanaf 10 leerlingen) genieten een bijzondere reductie maar kunnen maximum 20% van de totale zaalcapaciteit innemen. Meer info via het STUK Onthaal. Het aanbod wordt verzameld op schoolmetcultuur.be. Wens je een voorstel op maat, dan kan je met je vraag terecht op ticket@stuk.be.

SECTORPAS OKO

Op vertoon van de sectorpas van oKo seizoen 18-19, krijg je ook tickets aan de reductieprijs.

UiTPAS & CULTUURCHEQUES

STUK aanvaardt de UiTPAS voor mensen met een kansenstatuut voor dans- en concerttickets. STUK aanvaardt de cultuurcheques van Sodexho en Edenred.

BEGELEIDERSPAS

STUK aanvaardt de provinciale begeleiderspas voor mensen met een handicap. Daarmee mag je begeleider gratis mee naar voorstellingen in STUK. De tickets voor de begeleider zijn enkel verkrijgbaar aan STUK Onthaal, op vertoon van de pas en in combinatie met een betalend ticket. Alle info over de begeleiderspas vind je op de site van de provincie Vlaams-Brabant.


PRAKTISCH

TICKETS ANNULEREN

Tickets worden alleen terugbetaald wanneer een voorstelling afgelast wordt. Tickets ruilen kan wel, maar enkel voor dezelfde voorstelling op een andere datum. Hiervoor moet je de te ruilen ticket(s) meebrengen.

HERROEPINGSRECHT

Volgens de Belgische wetgeving van verkoop op afstand geldt het herroepingsrecht niet bij de aankoop van tickets voor culturele activiteiten.

Over het algemeen heeft de klant het recht om goederen terug te zenden en binnen de 14 dagen nadat hij/zij de handelaar op de hoogte heeft gebracht van zijn/haar beslissing om de overeenkomst te herroepen. Uitzonderingen op die regel bestaan voor situaties waarvoor een herroepingsrecht ongeschikt is, gezien bijvoorbeeld de aard van bepaalde goederen en diensten. Daaronder vallen onder meer:

- bepaalde diensten waar het afsluiten van de overeenkomst het vrijhouden van een bepaalde capaciteit impliceert die, in geval een herroepingsrecht zou worden uitgeoefend, voor de handelaar moeilijk zou kunnen worden ingevuld (vb. reservaties gemaakt in hotels, of bij culturele en sportevenementen).

WACHTLIJSTEN

STUK werkt vanaf dit seizoen met een nieuw systeem met twee soorten wachtlijsten voor voorstellingen in STUK.

  • In de loop van het seizoen komen soms kaarten vrij voor uitverkochte voorstellingen. Je kan je inschrijven op de wachtlijst op de pagina van de voorstelling in kwestie (via www.stuk.be). Zodra er plaatsen vrijkomen, ben jij als eerste op de hoogte.
  • Als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen via die wachtlijst, kan je het altijd nog (opnieuw) proberen via de avond-wachtlijst. Op de avond zelf zijn er soms lege zitjes (bijvoorbeeld van mensen die onverwachts niet komen opdagen), die we opvullen met een 'laissez-passer' - een last-minute kaartje aan reductieprijs. Aanmelden voor die nieuwe wachtlijst kan vanaf 19:00 bij STUK Onthaal (ter plaatse, of telefonisch via 016 320 320). Tien minuten voor aanvang worden de laissez-passers verkocht, volgens volgorde van aanmelden. Je hebt geen garantie op een plaats, maar het is het proberen waard.

LAATKOMERS

Voorstellingen beginnen in de regel stipt. Laatkomers kunnen jammer genoeg niet meer toegelaten worden - voor een optimale ervaring voor publiek en artiesten vinden de voorstellingen plaats met gesloten deuren. Ongebruikte tickets worden niet terugbetaald.

BEGELEIDING VAN MINDERJARIGE BEZOEKERS

Kinderen onder 12 jaar dienen steeds begeleid te worden door één of meerdere volwassenen. Groepen kinderen onder 7 jaar dienen begeleid te worden door minimaal 1 begeleider/ster per 10 kinderen. Groepen kinderen onder 12 jaar door minimaal 1 begeleider/ster per 15 kinderen. De avondverantwoordelijke heeft het recht de toegang tot de zaal te ontzeggen indien geen of onvoldoende begeleiding.

Info & tickets
T 016/320 320 | www.stuk.be | ticket@stuk.be

Adresgegevens publiek: je adresgegevens worden opgenomen in het adressenbestand van Kunstencentrum STUK. Dit adressenbestand kan worden gebruikt door de structurele sponsors van Kunstencentrum STUK. Als je dat niet wenst, laat het ons dan weten. Je hebt inzage- en correctierecht conform de wet op de privacy van 8/12/1992.