Neem deel

We zoeken een kleine, maar gedreven groep jonge mensen die zich graag even midden in STUK willen zetten!

Heb jij een uitgesproken mening over kunst?

Hou je je bezig met maatschappelijke thema’s?

Wil jij kritisch en creatief bezig zijn met wat er speelt in STUK?

Vaak vertrekken we bij STUK vanuit de kunstenaars, ook een heel belangrijke factor, en vertalen we vanuit ons eigen perspectief hun werk naar een breder publiek. Met dit traject willen we echter de rollen omdraaien: we willen dat ons publiek eerst het materiaal vrij kan interpreteren om er dan mee aan de slag te gaan. En met ons publiek, bedoelen we jou, of je nu nog maar 1x in ons huis bent geweest of 100x. Hoe lees jij artistiek werk, hoe wil jij er toegang toe krijgen of de toegang ertoe zoeken, wat wil jij ermee aanvangen, hoe wil je erop reageren,...? Daar willen we ruimte voor maken.

Waarom? Wij hebben oprecht de ambitie om meer te luisteren naar de onversneden stem van ons publiek en we denken dit voorjaar - ondanks covid - heel wat te kunnen bieden; van de solotentoonstelling van Angela Washko, de thematentoonstellingen Look at Us Now en Artefact 21: Wired for Empathy, tot een hele reeks kunstenaarsresidenties die ons Huis af en aan bewonen.

We gaan daarom op zoek naar een kleine groep van 5-6 personen met diverse achtergronden om tot gesprekken te komen die schuren, vragen oproepen en heel misschien ook bepaalde antwoorden naar voren schuiven. Belangrijk: we passen ons aan het ritme en de dynamiek van de groep aan.


Wat bieden we?


  • Een kans om actief aan de slag te gaan met wat er in STUK te beleven valt
  • Mogelijke resultaten kunnen een open brief, een podcast, slam poetry event,... zijn
  • Het traject wordt gedocumenteerd en het eindresultaat wordt getoond in STUK. In welke vorm ligt in jullie handen!
  • Een begeleid traject in de periode maart-juni waarbij we maandelijks samenkomen
  • Een blik achter de schermen
  • Gratis tickets voor de evenementen in STUK, drankjes in het café en lekker eten van zodra dit opnieuw kan

Herken jij je in dit profiel of denk je juist onmiddellijk aan iemand in je vriendenkring of netwerk? Stuur ons een korte motivatie (een halve A4) door naar publiekswerking@stuk.be voor 15 maart.
Dat hoeft niets te uitgebreid zijn: gewoon waarom jij interesse hebt en waar jij je zoal mee bezighoudt in het dagelijks leven. Wij laten je dan ten laatste in de derde week van maart weten of je erbij bent. Bij verdere vragen of opmerkingen kan je ook terecht op publiekswerking@stuk.be.


Noot: elke activiteit wordt steeds volgens de geldende coronamaatregelen georganiseerd. Daardoor is het programma van het traject ook onderhevig aan veranderingen.