Zaalverhuur

GEEN ZAALVERHUUR tot seizoen 2023-2024

Vanwege de verbouwingen en Artefact festival is er dit seizoen geen zaalverhuur meer mogelijk. We herstarten in het najaar 2023. Voor meer informatie en prijzen kan u contact opnemen via zaalverhuur@stuk.be.

STUK beschikt over diverse zalen die afzonderlijk of gezamenlijk kunnen afgehuurd worden voor privé- en publieke activiteiten. De voorbije jaren werden deze zalen onder meer gebruikt voor congressen, lezingen, debatten, presentaties, personeelsactiviteiten en recepties. Door de opgelegde corona maatregelen gelden de hieronder vermelde capaciteiten tijdelijk niet meer. Ook is het helaas tijdelijk niet mogelijk om alle soorten activiteiten te organiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle up-to-date info. We garanderen wel dat alle activiteiten die in STUK doorgaan volledig corona proof verlopen.

VERGADERINGEN, SEMINARIES, PRESENTATIES, DEBATTEN

Alle zalen beschikken over draadloos internet en basismeubilair. Bijkomende tafels en stoelen kunnen via STUK gehuurd worden. Tenzij anders aangegeven beschikken deze ruimtes niet over een technische uitrusting.
Contact: Margaux Janssens 016 320 300 of via dit aanvraagformulier.

Alle afname van drank en catering dient te gebeuren via het STUKcafé, waarbij diverse formules worden aangeboden voor koffiebuffetten, broodjeslunches, buffetcatering en recepties.
Voor activiteiten georganiseerd door officieel aan de KU Leuven verbonden organisaties geldt er een kortingstarief.
Voor activiteiten georganiseerd door faculteiten en diensten van de KU Leuven dient de reservatie te gebeuren via lokalen@kuleuven.be of tel + 32 16 32 21 18

VERBEECKZAAL

Deze karaktervolle zaal met parketvloer en mooi uitzicht over Leuven is uiterst geschikt voor vergaderingen, debatten, presentaties, ... tot 100 personen (zittend). Daarnaast is de zaal ook geschikt voor recepties voor groepen tot ca. 180 personen (staand).

Auditorium

Deze unieke aula dateert uit begin 20ste eeuw en heeft een typisch halfronde vorm en 350 originele houten bankjes. Het auditorium wordt

nog gebruikt als leslokaal maar kan ook gehuurd worden voor lezingen, presentaties ... Het auditorium beschikt over een geluidsinstallatie met 2 microfoons, een multimediaprojector met projectiescherm en kan volledig verduisterd worden.

Ensemblezaal

De oppervlakte van deze zaal (ca. 184 m2) wordt verdeeld over 3 niveaus en heeft een capaciteit van 200 personen. De zaal wordt voornamelijk gebruikt voor repetities door universitaire ensembles. Deze polyvalente repetitiezaal kan ook afgehuurd worden voor kleine concerten, workshops, break-out sessies en allerhande culturele activiteiten.
 Deze zaal beschikt niet over een geluidsinstallatie.

STUKcafé

In de zomer van 2023 is het uitzonderlijk niet mogelijk om STUKcafé te huren voor (trouw)feesten wegens verbouwingen.

STUKcafé kan op een beperkt aantal momenten privé afgehuurd worden. Dit kan buiten het reguliere seizoen: het eerste weekend van september, de laatste 3 weekends van juni en heel de maand augustus. Tijdens de openingsuren van STUKcafé, kan er wel een receptie in al zijn vormen (verjaardagsdrink, babyborrel, koffietafel...) georganiseerd worden. Dan blijft STUKcafé wel steeds publiek toegankelijk. Neem een virtuele tour door ons café.
Contact: Margaux Janssens, 016 320 335 of margaux.janssens[at]stuk.be

THEATER- EN DANSVOORSTELLINGEN

Soetezaal

De Soetezaal is een moderne theaterzaal (vlakke vloertheater) met een scène van 12 x 12 m en met een vaste tribune voor 221 personen. Deze zaal is ideaal voor theater- en dansvoorstellingen, zittende concerten en lezingen. Wegens een drukke bezetting is deze zaal niet vaak beschikbaar en aanvragen worden ten vroegste vier maanden voor de activiteit behandeld. De huurprijs bedraagt €1.500 (excl. 21% BTW). In die huurprijs is de technische assistentie door 1 professionele technieker (max. 10 werkuren) en het gebruik van basis technisch materiaal inbegrepen.
Contact: Margaux Janssens 016 320 300 of zaalverhuur[at]stuk.be

FILMVERTONINGEN

Cinema ZED - STUK

De zeer gezellige Cinema ZED - STUK, afgewerkt met nep-leren akoestische panelen en rood fluwelen cinemastoelen, biedt plaats aan 96 bezoekers en is voorzien van een full-surround geluidssysteem, een regiecabine met state-of-the art projectoren en diverse aansluitingen voor laptops, geluidsbronnen, ... . Cinema ZED - STUK kan tot 17:00 gehuurd worden voor prive-vertoningen, presentaties, trainingsessies, kleinere debatten, big screen gaming, … . Na 17:00 is er geen privé-verhuur mogelijk want dan starten de publieke filmvertoningen.

De basishuurprijs bedraagt €300, - excl. btw per slot van 4uur. De gepresteerde werkuren van de projectionist (voor eventueel montagewerk en de vertoning zelf) worden in regie gefactureerd aan €35 per uur, - excl. btw.

Voor alle vragen kan je Margaux Janssens contacteren via zaalverhuur@stuk.be of 016 320 300.

REPETITIEPAVILJOENEN

STUK beschikt over 3 geluiddichte repetitiepaviljoenen van ongeveer 9 m². De paviljoenen zijn geschikt voor muziekrepetities, niet voor dansrepetities. In paviljoen 1 staat een drumstel (neem zelf je drumstokken mee), paviljoen 2 is helemaal leeg en in paviljoen 5 staat een piano. Er is geen opslagruimte voor materiaal of instrumenten voorzien. Het gebruik van die paviljoenen is in principe gratis, maar een geldige STUKkaart of KU Leuven Cultuurkaart is wel verplicht. Huren kan voor een blok van maximum 2 uur tijdens de openingsuren van STUK Onthaal, en maximaal 1 week op voorhand.

DONKERE KAMER

STUK beschikt over een goed uitgeruste donkere kamer voor analoge fotografie. Er zijn 2 vergroters beschikbaar, waarmee zowel kleinbeeld als middenformaat ontwikkeld kan worden. Er zijn voldoende ontwikkelbaden, een spoeltafel, trechters en maatbekers. Ook enkele ontwikkelspoelen en materiaal om foto’s te drogen zijn aanwezig. Lichtgevoelig papier, ontwikkelaar, fixator en andere producten moet men zelf voorzien. Je kan de donkere kamer gratis huren voor een sessie van 4 uur, maar een STUKkaart of KU Leuven Cultuurkaart is wel verplicht.