Anneleen Keppens - Blue Moon Spring

Blue Moon Spring is een persoonlijke reis van drie dansers die samen luisteren naar en dansen op jazz muziek. Ze benaderen jazz als een filosofie, meer dan een genre. De dans die we te zien krijgen is een doorlopende conversatie. De performers gebruiken afgesproken kaders als springplank voor bewegingen, afwijkingen en wilde ideeën. Ze stellen zich open voor de specifieke vibraties van elk moment en creëren een geïmproviseerde dans die we samen met hen ontdekken.

De muziekselectie reflecteert bepaalde kwaliteiten van jazz, zoals zorg, speelsheid, frictie, sensualiteit, gedijen in tussenruimtes, en een drang om te vieren. Door bestaande muziekfragmenten te laten communiceren met speciaal voor de voorstelling geschreven muziek, trekt het stuk de geschiedenis mee in een hedendaags, complex geluidsweb.

Elke voorstelling is uniek: de performers oefenen zich in het kwetsbaar en gepassioneerd blijven door middel van improvisatie, in samen dansen met hun verschillen, in beheersing en intuitie op elkaar af te stemmen en klaarwakker te dromen.

TEAM / CREDITS

Concept and choreography Anneleen Keppens
Creation and performance Jason Respilieux, Margarida Marques Ramalhete, Peter Savel
Musical editing and original score Nicolas Rombouts
Lighting design and technical coordination Elke Verachtert
Costumes and scenography Sofie Durnez
Sound technician Théo Jegat
Residencies Charleroi Danse, workspacebrussels, STUK, Cndc – Angers, KAAP, BUDA
Administration STUK
Coproduction Charleroi Danse (BE), Cndc – Angers as part of the Accueil Studio programme (FR), KAAP (BE), Perpodium (BE), STUK (BE), Divert (HR), Nomad Dance Academy Slovenia (SI)
With the support of Vlaamse Gemeenschapscommissie, Life Long Burning - Futures Lost and Found co-funded by the Creative Europe programme of the European Union, the taxshelter of the Belgian Federal Government via Cronos Invest
Thanks to Vincent Company

Anneleen Keppens studeerde aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen en aan PARTS in Brussel. Ze is actief als choreografe, danseres, artistiek medewerker en docente in binnen-en buitenland. In 2016 ving Anneleen een persoonlijk onderzoeksproject aan, genaamd Transparency in Abstract Dance. In 2017 creëerde ze het trio The moon is the moon is the moon, in 2019 de solovoorstelling Movement Essays. In oktober 2023 gaat haar nieuwe voorstelling Blue Moon Spring in première in STUK. Anneleen is sinds 2012 lid van Hiatus, het gezelschap van choreograaf Daniel Linehan (US/BE). Ze is een gecertifieerde Somatic Movement Educator en geeft les in improvisatie en compositie in onder andere PARTS en Charleroi Danse.