Renovation

STUK closes its doors on November 15 2021 for extensive renovation works.
We will make STUK a sustainable and more accessible building, with more room for young initiatives. A place where artists and audience can meet in even better circumstances.

Update juni 2022

Een belangrijk onderdeel van de verbouwingen is STEK, een nieuwe ruimte binnen STUK waar jonge initiatieven de kans krijgen om te groeien. Midden in de verbouwingen gingen we over STEK en participatieve projecten in gesprek met David Martens, Audrey Leboutte van Zinnema, Karolien Derwael van klein verzet, en Barbara T'Jonck, Zoë Demoustier en Eline Dewaele van Platform In De Maak. Herbekijk onze STUK Talks rond participatie hieronder!

Update februari 22

Wie recent langs STUK passeerde, zal het al gemerkt hebben: de verbouwing neemt behoorlijk grote vormen aan. Zo staat er sinds kort een kraan op ons binnenplein, die onder meer karrenvrachten aan puin (onder meer van de toiletten, die we omvormen tot een nieuwe publiekszaal) vlotjes richting afvalcontainer hijst. Maar een kraan op een afgesloten binnenplein krijgen, doe je niet zomaar. Hoe dan wel? Je ziet het in de timelapse hieronder!

Update 10.1.22

De huidige verbouwing is niet de eerste op de huidige site aan de Naamsestraat en Schapenstraat. In 2002 opende STUK de deuren van een volledig vernieuwd gebouw op de voormalige Arenbergsite - toen ook een ontwerp van architect Willem Jan Neutelings. Op 10 januari vierden we dus twintig jaar STUKgebouw, en dat vraagt om een terugblik naar hoe het er toen uitzag, nietwaar? Bij deze: de foto's!

Update 24.12.21

Hoe staat het ondertussen met de verbouwingen? Een eerste belangrijke stap is gezet: de bureau's, artiestenkeuken en toiletten zijn helemaal leeggemaakt, om binnenkort grondig opgefrist te worden en plaats te maken voor onder meer een nieuwe bouwlaag voor jonge initiatieven. Meer uitleg in de video en interviews, hieronder alvast een beeldimpressie.

The renovation story in 1 minute

Willem Vanderhoydonks, head of facility management, guides you through the renovation plans in 1 minute.

INTERVIEWS RENOVATIE

Why do we need this renovation, and how will it make STUK a better place for all? The answers come from two people who know all about the renovation: Carl Meeusen of Neutelings Riedijk Architects and STUK head of facility management Willem Vanderhoydonks. Read their interviews published in our dance brochure below.