Press releases

STUK BECOMES A HOUSE FOR DANCE, IMAGE AND SOUND

On 25/2, STUK announced extensive new plans. You'll find the press release just below, or download it on the right hand side of this page.

GILLES HELSEN NIEUWE PROGRAMMATOR GELUID

In het najaar van 2015 startte STUK als Huis voor Dans, Beeld en Geluid. De voorbije jaren bouwde STUK de werking Dans en Beeld stevig uit. Vanaf seizoen 2018-2019 zal ook het laatste luik, Geluid, verder groeien. Om dat te realiseren start Gilles Helsen op 1 mei als nieuwe programmator Geluid in het Leuvense kunstencentrum. Enerzijds zal hij het concertprogramma samenstellen, gelijkaardig aan het huidige aanbod. Anderzijds wordt er een innovatieve werking rond geluidskunst uitgebouwd.

Gilles Helsen studeerde musicologie aan de KU Leuven en de Sorbonne in Parijs. De voorbije jaren was hij actief als artistiek coördinator bij Musica, Impulscentrum voor Muziek, waar hij werkte rond geluidskunst, hedendaagse muziek en muzikale creatie in de publieke ruimte. Daarnaast ontwikkelt hij innovatieve formats voor elektronische muziek en avontuurlijke pop. Als muzikant richtte hij het elektronica-trio SeizoensKlanken op, waarbij hij keys speelt en componeert.