Dance
Danspunt

De Grote Belgische Dansvitrine

Danspunt is the ideal sparring partner for everyone with a love for dance. Their Grote Belgische Dansvitrine opens the stage for choreographic talent from all over Flanders and Brussels: Indian dance to ballet, urban to contemporary dance. The third edition of the Dansvitrine will take place at STUK. A team of dance experts selects and coaches the most promising acts. A must for all dance lovers!

More info about the selected choreographers will follow soon.

Bert Vanden Berghe

Eric Steyaert en Christine Soenen

Eva March – Yellow Collective

Info volgt binnenkort


Farina Meyer en Joost Van Duppen

Farina Meyer en Joost Van Duppen zijn een internationaal duo dat de mogelijkheden van beweging en geluid onderzoekt. Farina studeerde dans, improvisatie en performance aan TIP (Freiburg). Joost Van Duppen is een geluidsartiest die zijn inspiratie haalt uit de natuur.

Frédérique Dom – Danscompagnie On the move

Frédérique startte haar opleiding in Dé! Kunsthumaniora en zette deze verder in P.A.R.T.S, Brussel. Na haar opleiding danste zij mee in verschillende projecten in binnen-en buitenland en in producties van danscompagnie Lune.

Hazel Lam

Hazel Lam studeerde af aan de Northern Ballet School (Manchester) en ging daarna aan de slag bij het Cairo Opera Ballet. Toen ze terugkeerde naar de UK, ontdekte ze circus en volgde ze een professionele training aan verschillende circusscholen. Ze werkte samen met bekende dans- en circusgezelschappen op internationaal niveau.

Isa Laurent

(Beyond) the polars is een solocreatie gedanst en gechoreografeerd door Isa Laurent. Een terugkerend element in haar werk is het balanceren tussen verschillende intellectuele en fysieke werelden. Het lichaam is voor haar een medium dat zich in een dynamische en uitdagende ruimte manifesteert.

Maxime Membrive – De Genoten

Na zijn studies in de filosofie en een theateropleiding volgens de pedagogie van Jacques Lecoq, ontwikkelt Maxime Membrive een eigen stijl in een mix van fysiek en zintuiglijk theater, dans, circus, poppenspel en mime. Bij De Genoten was hij assistent-choreograaf van de voorstelling ‘Tribute’. Superheroes is zijn eerste eigen creatie voor het dansgezelschap.

Joeri Verbesselt en Yu Wan-Lun

Joeri Verbesselt zoekt in de relatie tussen geweld en ecologie naar toekomstverbeeldingen. Wan Lun Yu onderzoekt hoe ze haar persoonlijke intuïtie kan gebruiken voor het creëren van lichaamsbeweging. Ze werkten eerder aan de experimentele kortfilm retreat. In de Grote Belgische Dansvitrine stellen ze hun eerste zelfgecreëerde podiumwerk voor.

Karolien Heyndrickx

Karolien Heyndrickx heeft dans en muziek in haar genen en proefde doorheen de jaren van verschillende stijlen en stromingen voor het begon te jeuken om een eigen verhaal te vertellen. In Lost in Space gaat ze op zoek naar wat ruimte doet met een lichaam.

Sat 15 Dec 2018 16:00
Sat 15 Dec 2018 20:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€8