© kurt van der elst
Dans
Danspunt

De Grote Belgische Dansvitrine

Danspunt is de sparringpartner voor al wie gebeten is door dans. Met de Grote Belgische Dansvitrine biedt Danspunt een podium aan voor aanstormend choreografisch talent uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel: van Indische dans tot ballet, van hedendaagse dans tot urban. Voor de derde editie strijkt de Dansvitrine neer in STUK. Een team van dansexperten selecteert en coacht de meest beloftevolle inzendingen. Een must voor alle dansliefhebbers!

Binnenkort meer info over de geselecteerde choreografen.

Bert Vanden Berghe

Bert Vanden Berghe is een circus-, spelende & bewegingsartiest. Zijn werk draait vooral rond het verkennen van thema’s zoals het mens-dier zijn, uitdagende omstandigheden opzoeken, verwarring en het onverwachte.

Eric Steyaert en Christine Soenen

RED/ROOD is het eerste werk van Christine Soenen en Eric Steyaert als koppel. Christine danste in Gloed van Serge Aimé Coulibaly en is poppenspeelster, Eric is van opleiding drukker (grafiek), en volgde ook een opleiding toneel en dictie.

Eva March – Yellow Collective

De Spaanse performer, theatermaker en regisseur Eva March werkte mee aan Le Sacre du Printemps, een massachoreografie op Dag van de Dans 2018, gedanst door 240 mensen met én zonder danservaring. Samen met een groep niet-dansers, die de dansmicrobe te pakken hadden na dit grootste project, werkte ze aan de voorstelling We do not know how to dance.

Farina Meyer en Joost Van Duppen

Farina Meyer en Joost Van Duppen zijn een internationaal duo dat de mogelijkheden van beweging en geluid onderzoekt. Farina studeerde dans, improvisatie en performance aan TIP (Freiburg). Joost Van Duppen is een geluidsartiest die zijn inspiratie haalt uit de natuur.

Frédérique Dom – Danscompagnie On the move

Frédérique startte haar opleiding in Dé! Kunsthumaniora en zette deze verder in P.A.R.T.S, Brussel. Na haar opleiding danste zij mee in verschillende projecten in binnen-en buitenland en in producties van danscompagnie Lune.

Hazel Lam

Hazel Lam studeerde af aan de Northern Ballet School (Manchester) en ging daarna aan de slag bij het Cairo Opera Ballet. Toen ze terugkeerde naar de UK, ontdekte ze circus en volgde ze een professionele training aan verschillende circusscholen. Ze werkte samen met bekende dans- en circusgezelschappen op internationaal niveau.

Isa Laurent

(Beyond) the polars is een solocreatie gedanst en gechoreografeerd door Isa Laurent. Een terugkerend element in haar werk is het balanceren tussen verschillende intellectuele en fysieke werelden. Het lichaam is voor haar een medium dat zich in een dynamische en uitdagende ruimte manifesteert.

Maxime Membrive – De Genoten

Na zijn studies in de filosofie en een theateropleiding volgens de pedagogie van Jacques Lecoq, ontwikkelt Maxime Membrive een eigen stijl in een mix van fysiek en zintuiglijk theater, dans, circus, poppenspel en mime. Bij De Genoten was hij assistent-choreograaf van de voorstelling ‘Tribute’. Superheroes is zijn eerste eigen creatie voor het dansgezelschap.

Joeri Verbesselt en Yu Wan-Lun

Joeri Verbesselt zoekt in de relatie tussen geweld en ecologie naar toekomstverbeeldingen. Wan Lun Yu onderzoekt hoe ze haar persoonlijke intuïtie kan gebruiken voor het creëren van lichaamsbeweging. Ze werkten eerder aan de experimentele kortfilm retreat. In de Grote Belgische Dansvitrine stellen ze hun eerste zelfgecreëerde podiumwerk voor.

Karolien Heyndrickx

Karolien Heyndrickx heeft dans en muziek in haar genen en proefde doorheen de jaren van verschillende stijlen en stromingen voor het begon te jeuken om een eigen verhaal te vertellen. In Lost in Space gaat ze op zoek naar wat ruimte doet met een lichaam.

za 15 dec 2018 16:00
za 15 dec 2018 20:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€8