Performance
Charlotte Bouckaert / Platform 0090

11 seconds [GEANNULEERD]

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

Een tiental seconden is de gemiddelde tijd die een museumbezoeker over heeft voor een kunstwerk. Gedurende de hele voorstelling 11 seconds kijkt Charlotte Bouckaert samen met haar publiek naar één foto: een buitenaanzicht van het Guggenheim Museum in New York.

Charlotte Bouckaert is gefascineerd door fotografie. In haar performances hanteert ze de camera zo, dat niet de gestolde foto onze aandacht krijgt, maar wel de actie die eraan voorafgaat. Of, zoals in 11 seconds, krijgt een foto een nieuw leven in verrassende verhalen.

Op het toneel staat een werktafel met papier, schaar, verf … het atelier van een bricoleur. Een videocamera projecteert op de achterwand wat er op de tafel gebeurt. De performer manipuleert de foto continu en laat zo onze lezing van het beeld verschuiven. De foto van het Guggenheim Museum is voor Charlotte Bouckaert het vertrekpunt van een speelse verkenning van onze manier om naar kunst te kijken, van de relatie tussen de kunst en de werkelijkheid, van het museum als instituut, van fotografie en vergankelijkheid ...

Eerst en vooral wil 11 seconds een ode zijn: aan de kunst zelf, aan kunstenaars en aan onze moeizame pogingen om iets zinnigs te zeggen over kunst.

Charlotte Bouckaert is beeldend kunstenaar, performer en scenograaf. Van 2015 tot 2019 maakte ze deel uit van Atelier Bildraum.

Credits

concept en performance Charlotte Bouckaert | dramaturgie Bart Van den Eynde | geluidsontwerp en audiomix Benjamin Dousselaere | oorspronkelijke muziek Nicolas Roseeuw | techniek Christoph Donse | productie Platform 0090 | coproductie Toneelhuis, C-Takt | met de steun van Workspacebrussels | met dank aan Kunstenwerkplaats, Artlab ZSenne, De Grote Post Oostende
za 21 nov 2020 20:00
za 21 nov 2020 22:00

Locatie

STUK Studio

Taal

Engels