Geluid   /   Concert   /   Nightlife

#AF19 Artefact Night (concerts + clubSTUK): Charlotte Adigéry, Alabaster dePlume & more

De nacht in met concerten en DJ-sets op de grens van jazz, beats en global grooves.

Tot onze grote spijt heeft Moses Boyd zijn optreden moeten annuleren om familiale redenen.
Hij wordt vervangen door drummer/producer Michul Kuun (fka NAH), hij komt zijn nieuwe album
GREAT voorstellen.
De rest van het programma, met maar liefst 6 acts, blijft ongewijzigd.


Artefact Night biedt het beste uit de Londense elektronica- en jazzscene in de labozaal, aangevuld met een kolkende clubSTUK in STUKcafé.

Het concertprogramma focust op de metropool Londen als muzikale broedplaats voor hybride acts die gevoed zijn door migratie, mobiliteit en uitwisseling. De muziek van saxofonist Ben Vince is niet in hokjes te vatten: met zijn saxofoon bouwt hij melodieën, texturen en ritmes op die schipperen tussen ambient en de dansvloer. Woordkunstenaar, saxofonist en full-time dromer Alabaster dePlume brengt - in volle Brexit-omwentelingen - een ode aan positivisme en diversiteit met zijn onvergetelijke live shows vol humor, absurdisme en heerlijke melodieën.

Michul Kuun (aka NAH) is producer, percussionist en beeldend kunstenaar, een getalenteerde geluidsbricoleur die een dynamische synthese van textured noise en confronterende percussieritmes samenstelt. Live gebruikt hij een drum, samplers en triggers en om een waanzinnige energie tentoon te spreiden op de rand van vijandigheid en speelse chaos.

ClubSTUK opent met een live AV show van WWWater-frontvrouw Charlotte Adigéry, die haar nieuwe album Zandoli uitbrengt op 8 februari op het DEEWEE-label van Soulwax. In haar eerste single Paténipat scandeert ze Creoolse lyrics op een repetitieve trein van Caribische percussie en futuristische accenten. De onnavolgbare DJ Marcelle is dan weer gekend om haar DIY-aanpak en eclectische DJ-sets met drie decks waarin de meest uiteenlopende stijlen en geluiden uit haar collectie (meer dan 20.000 platen!) versmelten. Afsluiter van dienst is local hero Bjeor.

“Afrikaanse lyrics, knotsgekke samples en oneindig veel percussie zorgen voor knap staaltje muziek. Een parel die het talent van deze Belgische dame nogmaals etaleert.”
- Dansende Beren over Charlotte Adigéry

"An audacious solo album that ventures to the furthest reaches of experimental song, free jazz, uneasy ambience, and bristling techno"
- Pitchfork about Ben Vince

“One of the most thrilling performances I’ve seen this year; a reminder of how vital and adventurous music can be”
- The Guardian about Alabaster dePlume

“The guy absolutely blew my mind.”
- Gilles Peterson about Alabaster dePlume

za 2 mrt 2019 20:00 - zo 3 mrt 2019

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

LABO + CLUBSTUK

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart


CLUBSTUK ONLY
€5 (via deze link)

Bijkomende info

TIMING

Labozaal (20:00-23:00)
20:00 Ben Vince
21:00 Alabaster dePlume
22:00 Michul Kuun (fka NAH)

clubSTUK / STUKcafé (23:00-05:00)
23:00 Charlotte Adigéry (live AV)
00:00 DJ Marcelle
02:30 Bjeor

Tags

artefact