Geluid   /   Concert

AF20: King Midas Sound presents Solitude + Maria W. Horn + Ben Bertrand

Deep listening-avond met als hoogtepunt Kevin Martin (The Bug) en vocalist Roger Robinsons hartverscheurende klaagzang over eenzaamheid en verlies.

TIMING
20:00 doors
20:15 Ben Bertrand
21:00 Maria W. Horn
22:00 King Midas Sound presents Solitude
23:00 end

“Without exaggeration, it is one of the bleakest testaments to heartbreak in the annals of recorded sound.” 

Pitchfork over Solitude van King Midas Sound

Onder de noemer King Midas Sound presenteren Kevin Martin (The Bug) en vocalist Roger Robinson hun nieuwe album Solitude, dat sterk resoneert met het Artefact-thema ‘Alone Together’. Solitude is een hartverscheurende klaagzang over het afbrokkelen van een relatie en de ondraaglijke smart van eenzaamheid. Gedragen door Kevin Martins desolate landschap van dub en ambient brengt de baritonstem van Robinson een spoken word-lamento waarvan de haren op je rug recht komen te staan.

De Zweedse componist Maria W. Horn manipuleert tijd en ruimte door middel van sonische extremen. Herhalende patronen, lange tonen en sterke visuele en auditieve stimuli kenmerken haar muziek, die de luisteraar in een toestand van opperste concentratie en mentale afzondering brengt. Denk Caterina Barbieri of Kali Malone, maar dan met een knipoog naar black metal. In oktober verscheen Horns nieuwe EP Epistasis, die ze live vertaalt in een audiovisuele show met immersief lichtdesign.

Opener van de avond is de Brusselse basklarinetvirtuoos Ben Bertrand. Door zijn instrument te bewerken met loops en geluidseffecten creëert hij een delicaat ambient-universum dat doet denken aan het beste van Gavin Bryars of Jon Hassell. Bertrand brengt in februari 2020 een nieuwe release uit bij het label STROOM.

Concert en expo combineren? Dat kan met de sound-rondleiding! Een gids leidt je vanaf 19:00 door de expo, en je bent om 20:00 klaar voor de concerten. Inschrijven kan via de link hieronder.

“Martin and Robinson cycle through stages of grief, derision, self-hatred and abject loneliness with an honesty that could make you flinch.”

Resident Advisor about King Midas Sound - Solitude (4.3/5)
do 27 feb 2020 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart

➤ Free for Subbacultcha members

Tags

artefact