Film
Laura Poitras

All the Beauty and the Bloodshed

***** Ferociously powerful.
- Financial Times

PRAKTISCH

➤ Woensdag 14.06 - 20:00
➤ STUK ZED
➤ Gratis met reservatie

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (CITIZENFOUR) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd.

De film werd bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië (2022) en sleepte een Oscarnominatie in de wacht voor Beste Documentaire (2023).

2022; 122 min, Verenigde Staten, Engels gesproken, Nederlandse en Franse ondertiteling
wo 14 jun 2023 20:00

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

Tags

artefact