© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound
Lezing
Luc Goossens & Marlies Maes

Alone Together: Over eenzaamheid en alleen zijn (Lessen voor de XXIste eeuw)

We zijn in onze digitale wereld steeds nauwer met elkaar verbonden, maar toch voelen velen zich vaak eenzaam. Deze vaststelling roept vele vragen op: Is eenzaamheid een individueel of een sociaal probleem? Wat is de verhouding tussen eenzaamheid en alleen zijn? En wat is de band tussen eenzaamheid en het zoeken naar verbinding met anderen via moderne communicatietechnologieën en sociale media?

Luc Goossens (1957) is hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de KU Leuven. Hij doet onderzoek over eenzaamheid en alleen zijn en dit vooral bij jonge mensen. Marlies Maes (1988) is postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven (FWO) en focust in haar onderzoek op eenzaamheid bij jongeren.

Deze lezing maakt deel uit van de Lessen voor de 21ste eeuw.

Foto's © Joeri Thiry / STUK

Op donderdag 20 februari, om 12:00 en 18:00, geeft Luc Goossens een speciale rondleiding door de tentoonstelling Artefact: Alone Together. De rondleiding is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Gelieve te reserveren via rondleiding@stuk.be met vermelding ‘Rondleiding Luc Goossens - 20 februari, 12:00 (of 18:00) - STUK’ in het mailonderwerp, je naam, telefoonnr. en aantal deelnemers. Je reservatie wordt zo snel mogelijk via email bevestigd.

ma 17 feb 2020 19:30

Locatie

Aula Pieter de Somer
  • Deberiotstraat 23
  • Leuven

Prijs

GRATIS zonder inschrijving

Taal

Nederlands

Tags

artefact