Lezing   /   Te gast

Als algoritmes beslissen

Experts in artificiële intelligentie en ethiek geven een overzicht van de mogelijkheden en ethische hete hangijzers.

Artificiële intelligentie bepaalt wat je te zien krijgt op Facebook en in Google. Algoritmes voorspellen waar criminaliteit zal plaatsvinden, wie vervroegd mag vrijkomen uit de gevangenis en wie een lening krijgt. Die voorspellingen komen met risico’s. De beslissingen van autonome auto’s kunnen levens kosten. We moeten ons dringend bezinnen over de implicaties. Hoe zorgen we ervoor dat computers de juiste beslissingen nemen? Wat kan, en vooral, wat niet?

Met onder andere Katleen Gabriëls (Universiteit Maastricht / VUB), expert in de ethische aspecten van technologie en Johan Loeckx, verbonden aan het VUB Artificial Intelligence Lab. Zij vertellen ons wat AI precies is (en wat niet) en wat we er van mogen verwachten. Eos-redacteur Dieter De Cleene modereert de gespreksavond.

Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan tijdens de avonden met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.

Heb je nu al een vraag? Stuur die dan naar redactie@eoswetenschap.eu met ‘Als algoritmes beslissen’ als onderwerp

do 21 mrt 2019 20:00

Locatie

STUK Auditorium

Prijs

Gratis
Inschrijving verplicht via deze link