© Marjolein Hoornaert
Geluid   /   Concert

Amatorski — Curves and Bends, Things Veer

Tien jaar na hun vorige album is Inne Eysermans a.k.a. Amatorski terug met een nieuwe release vol dromerige pop songs én een multidisciplinaire concertvoorstelling.

PROGRAMMA

20:30: deuren + luistersessie Inne Eysermans
21:00: Amatorski — Curves and Bends, Things Veer
22:00: einde

Voor het optreden worden diverse field recordings, opgenomen door Inne Eysermans, van verschillende tuinen afgespeeld, waaronder de gemeenschapstuin 'Samentuin Bretel' in Borgerhout, Gesamthof / een lesbische tuin van Eline Declercq, de tuin van Innes ouders, de tuin van Derek Jarman in Dungeness, en het door vrijwilligers beheerde voedselbos 'Boskruit' in Deurne.

PRAKTISCH

➤ Donderdag 21.03 - 20:30
➤ STUK Labozaal - Naamsestraat 96, Leuven
➤ €16 / €12 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ Zittend concert met gesloten deuren. Kom op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Na een hiatus van enkele jaren brengt Amatorski op 1 maart 2024 hun nieuwe album Curves and Bends, Things Veer uit, opnieuw via het Crammed Discs-label. Het album, vernoemd naar Timothy Morton's All Art is Ecological, verlegt de focus van interpersoonlijke relaties naar het onderzoeken van de verhoudingen tussen mens en natuur, tijd en fenomenen, geïnspireerd door taoïstische poëzie (vertaald door Ursula K. Le Guin) en het werk van Anna Tsing en anderen. Recente mondiale gebeurtenissen, zoals de pandemie, de klimaatverandering en de Black Lives Matters-protesten in 2020, hebben daarnaast ook de creatie van het album beïnvloed.

Voor de shows maakt beeldend kunstenaar Winnie Claessens verschillende miniatuurinstallaties waarbij (natuurlijke) objecten, materialen of texturen ingezet worden. In samenwerking met scenograaf Lucas Van Haesbroeck wordt een scenografie uitgewerkt met de installaties, camera’s en projecties. De live uitvoering verkent zo op een ruimtelijke manier het album, en zet op een unieke manier een zoektocht op tussen mens, natuur, technologie en fenomenen, verweven met de live uitvoering van de muziek door Amatorski.

Credits

Concept Inne Eysermans | Installatie en scenografie Winnie Claessens | Scenografie Lucas Van Haesbroeck | De live bezetting van Amatorski is Inne Eysermans, Timon Persoon, Lucien Fraipont en Christophe Claeys | Label Crammed Records | Coproductie deSingel, VIERNULVIER, STUK, CC Hasselt en Ancienne Belgique
do 21 mrt 2024 20:30

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)