Expo

ARTEFACT 2024: AT THE STILL POINT OF THE TURNING WORLD

‘I live in one of the 18.000 worlds…
The light of my world is shimmering…
am I also disappearing’
- Saodat Ismailova

In februari 2024 staat Artefact in het teken van een vraag: Hoe kan je wakker zijn te midden van alle onrust in de wereld en je toch staande houden? De tentoonstelling brengt (inter)nationale kunstenaars bijeen die verschillende antwoorden aanreiken. Sommigen vinden troost in het zich plaatsen binnen een groter geheel, anderen halen betekenis uit (familie)verbanden over de generaties heen. Nog anderen vinden rust in de verbanden tussen objecten en materialen, of zijn overtuigd van de kracht van poëzie als houvast. De kunstenaars in deze tentoonstelling koppelen maatschappelijk bewustzijn aan weerbaarheid. Laat je meeslepen door hun energie, en landt in het oog van de storm, at the still point of the turning world.

At the still point of the turning world. Neither flesh nor fleshless;
Neither from nor towards; at the still point, there the dance is,
But neither arrest nor movement. And do not call it fixity,
Where past and future are gathered. Neither movement from nor towards,
Neither ascent or decline. Except for the point, the still point,
There would be no dance, and there is only the dance.

- T.S. Eliot, Burnt Norton

MET WERK VAN: Saodat Ismailova, Pei-Hsuan Wang, Germaine Kruip, Hyun-Sook Song, Mickey Yang, Sky Hopinka, Felipe Baeza, Sophie Whettnall, Beatrice Gibson, Etel Adnan, Alfredo Jaar, Liliane Lijn, Anne Duk Hee Jordan, Arpaïs Du Bois, Margaret Salmon en Anouk De Clercq.

CURATOREN: Karen Verschooren & Zeynep Kubat

Artefact is een tentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan. Geïnspireerd door de tentoonstelling brengt Artefact Sound grensverleggende muzikanten en geluidskunstenaars samen. Op het programma staan vele muzikale creaties van STUK-residenten, naast wereldtoppers en lokaal talent. Van openingsconcert over clubnacht tot slotdag: Artefact Sound biedt drie weken lang een podium aan ontregelende muziek buiten de platgetreden paden.

Een prachtige dansvoorstelling, film- en lezingenprogramma, en workshops laten je toe om dieper te duiken en al je zintuigen verder te prikkelen.

do 8 feb 2024 18:00 - zo 25 feb 2024 18:00

Locatie

STUK

Bijkomende info

OPENINGSUREN EXPO

wo - za 14:00 - 22:00
zo - di 14:00 - 19:00