Klein
Geluid   /   Concert   /   Nightlife

ARTEFACT OPENING 23 x Slagwerk — Klein / Crystallmess / ssaliva / Otis

#AF23
ARTEFACT SOUND 2023 ‘The Ecstatic Being’
i.s.m. Slagwerk

Artefact Sound openingsavond gecocureerd door Slagwerk, met de radicale Britse artiest Klein, high energy ritmes van de Parijse dj Crystallmess en een nieuwe liveshow van ssaliva.

PRAKTISCH

➤ Donderdag 08.06 — 20:00
➤ STUK Soetezaal & STEK
➤ €16 / €12 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ STUKcafé & terras bar open / geen bar in STEK

PROGRAMMA

20:00 Klein
STUK Soetezaal (gesloten deuren, geen drank)

21:00 deuren STEK

21:15 ssaliva
STEK (open deuren, geen bar, drank van STUKcafé toegestaan)

22:00 Crystallmess
STEK (open deuren, geen bar, drank van STUKcafé toegestaan)

00:00 Otis
STEK (open deuren, geen bar, drank van STUKcafé toegestaan)

01:00 einde

Klein
(live)

Als het cliché ‘niet in hokjes te vatten’ op iemand van toepassing is, is het wel op de Londense artiest Klein. Haar oeuvre zaait verwarring en verwondering binnen zowel de hedendaagse klassieke muziekwereld als bij iedereen die into noise, r&b of hiphop is. Klein maakt films, vervlecht performance in haar liveshows, stuurt onaangekondigd het ene na het andere album de wereld in via Bandcamp. Absurditeit en ironie zijn nooit veraf. Voor haar album Harmattan nam Klein als one-woman-orchestra alles zelf op, van piano over saxofoon tot strijkinstrumenten. En live? Letterlijk, anything can happen.

ssaliva
(live, residency)

François Boulanger a.k.a. ssaliva is een componist en audiovisueel kunstenaar uit Luik. Zijn extatische muziek blinkt uit in low fi drums, weelderige distorted texturen en glasheldere jingles met telkens die emotionele, melancholische touch. 90s grunge, dreampop en computer music versmelten zo tot een tijdloze bitterzoete cocktail :’) Voor Artefact Sound komt ssaliva in residentie om een nieuwe live show te creëren.

Crystallmess
(dj)

Chrystelle Oyiri alias Crystallmess is afkomstig uit de Parijse banlieus en maakt furore als - hou u vast - dj, producer, kunstenaar, curator, sound designer voor o.a. Paco Rabanne en Nike, VICE-journalist en resident bij NTS radio. Haar debuut ep Mere Noises (2018) betekende voor Crystallmess de doorbraak. Sindsdien tourt ze wereldwijd met energieke dj-sets waarin ze vlotjes hardcore rap, footwork, afro-trance en Detroit techno op een hoopje gooit. Van Berghain tot Centre Pompidou, van Dekmantel tot kunstgalerijen: Crystallmess voelt zich overal thuis.

Otis
(dj)

Otis is de oprichter en bezieler van Slagwerk, het Brusselse label dat sinds 2017 artiesten ondersteunt uit de experimentele elektronische muziek. Naast releases uitbrengen van o.a. ssaliva en Dida organiseerde Slagwerk ook hybride avonden met kleppers als James Ferraro, Amnesia Scanner of Lee Gamble. Slagwerk staat voor een radicale versmelting van nightlife en experiment, van dansen en luisteren. Als dj draaide Otis al in clubs en festivals als Dour Festival, Trauma Bar en Garage Noord. Zijn sets zijn heterogeen, onvoorspelbaar en gooien triviale, poppy en edgy elementen op een hoopje.

#AF23
ARTEFACT SOUND 2023 ‘The Ecstatic Being’

08.06 → 25.06
STUK - House for Dance, Image & Sound

STUK heropent na 1,5 jaar renovatiewerken de deuren met Artefact festival. Naast de expo The Ecstatic Being biedt Artefact Sound opnieuw een podium aan vernieuwende muzikanten en geluidskunstenaars. Geïnspireerd door het thema extase focust deze editie op escapisme, rituelen en herhaling in muziek.

www.artefact-festival.be

Combineer dit concert met de expo Artefact 2023 + Beluister ook de Artefact podcast Ziel van Audiomakerij Selkie

do 8 jun 2023 20:00 - vr 9 jun 2023

Locatie

STUK Soetezaal + STEK

Prijs

KOOP HIER JE TICKETS

€16 (basis)
€12 (reductie)

Tags

artefact