Tashi Wada & Julia Holter © Dicky Bahto
Geluid   /   Concert

Artefact Sound 2024: Tashi Wada with Julia Holter / Valentina Magaletti & more

Artefact Sound sluit af met een relaxte luisternamiddag vol nieuwe creaties van residenten en het grensverleggende duo Tashi Wada en Julia Holter.

PROGRAMMA

14:00: deuren + expo open
15:00: Clara Levy — Exhibition intervention with Sophie Whettnall (Studio)
16:30: Valentina Magaletti & Theresa Baumgartner — Lucha Libre (Soetezaal)
18:00: BELLY FLOP (Farida Amadou & Leslie Gutierrez) (STEK)
19:00: Tashi Wada with Julia Holter (Soetezaal)
20:00: gratis slotdrink (STUKcafé)
+ Radio Scorpio dj’s (STUKcafé)

PRAKTISCH

➤ Zondag 25.02
➤ STUK Soetezaal - Naamsestraat 96, Leuven
➤ €18 / €14 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ De concerten in de Soetezaal zijn zittend, die in STEK zijn staand. Geen drank in de Soetezaal en de exporuimtes (wel in STEK). STUKcafé is open voor een drankje vóór en na de shows.

• Clara Levy — exhibition intervention with Sophie Whettnall
(live, artist-in-residence, première)

Clara Levy is een klassiek geschoolde violist en improvisator. Ze interpreteerde muziek van uiteenlopende componisten als Hildegard Von Bingen, Pauline Oliveros en Kaija Saariaho, stond op het podium met Sidi Larbi Cherkaoui, en begeeft zich vlotjes tussen het hedendaags klassieke circuit, geluidskunst en minimal music. In opdracht van Artefact zal ze in dialoog treden met het kunstwerk van Sophie Whettnall in de Studio (vierde verdieping). Een reeks beschilderde zijden doeken hangen verspreid over de zaal, als een bos waar je kan doorwandelen. Ventilatoren en een neuriënde stem wekken de installatie tot leven. Clara Levy zal zich met haar viool een weg banen door de doeken en spelen met de architectuur van de zaal en de betekenis van Whettnall’s creatie.

• Valentina Magaletti & Theresa Baumgartner — Lucha Libre
(live, artist-in-residence, première)

Valentina Magaletti is als percussionist een van de meest toonaangevende en productieve muzikanten van het moment. Naast ensembles als Moin, Holy Tongue, Tomaga en Vanishing Twin werkte ze veelvuldig samen met wereldnamen als Nicolas Jaar, Thurston Moore en Bat for Lashes. Tijdens Artefact presenteert ze de première van haar nieuwe show Lucha Libre samen met lichtkunstenaar Theresa Baumgartner. Hierin brengt ze nooit eerder uitgevoerde stukken van haar veelgeprezen album A Queer Anthology of Drums, naast nieuwe composities van haar aankomende release Disquiet Mouth. De opstelling doet denken aan een gevechtsarena met de artiest in het midden en het publiek in een tweede imaginaire ring. De voorstelling is opgedeeld in drie delen, waarin op ironische wijze de mannelijke en vrouwelijke aard van drummen aan de orde komt en culmineert in een queer finale waarin conventies verslagen worden en vrijheid van expressie zegeviert.

• BELLY FLOP (Farida Amadou & Leslie Gutierrez)
(live, artist-in-residence, première)

BELLY FLOP is het splinternieuwe vriendschapsduo van bassist Farida Amadou en drummer Leslie Gutierrez. Terwijl Amadou momenteel in de hoogste klasse van de Europese improvisatie-scene speelt, maakte Gutierrez furore als lid van het female punk trio Pega (RIP!). Samen slaan ze de brug tussen vrije improvisatie en groovy songs. Hun project ontstond tijdens een residentie in onze nieuwe zaal ‘STEK’, waar zich vroeger de toiletten bevonden. Deze sanitaire ontstaansgeschiedenis vormt het hilarische vertrekpunt voor het duo, dat zichzelf vooral niet te serieus neemt. “BELLY FLOP is a bit of pop, a bit of experimental, a bit of rock music and for sure a lot of fun!”.

• Tashi Wada with Julia Holter
(live)

Tashi Wada is een Amerikaanse componist en de zoon van de bekende geluidspionier Yoshi Wada. Hij verkent resonantie en dissonantie, waarbij hij alternatieve stemmingen en eenvoudige structuren gebruikt om rijke en onverwachte zintuiglijke effecten te verkrijgen. Live treedt hij op samen met zijn levenspartner Julia Holter, vooral bekend om haar barokke songs vol gelaagde stemmen. Wada en Holter spelen al vele jaren in elkaars ensembles en hebben een zeer intuïtieve, muzikale relatie ontwikkeld. Verwacht voor dit Artefact Sound-slotconcert “extatische drones, onconventionele stemmingen en een gevoel van oneindigheid" (The New Yorker).

#AF24
Artefact Sound 2024 ‘At the still point of the turning world’
8.02 → 25.02
STUK - House for Dance, Image & Sound

zo 25 feb 2024 14:00

Locatie

Studio + Soetezaal + STEK

Prijs

€18 (basis)
€14 (reductie)