Geluid   /   Concert

Artefact Sound: Zwerm - Great Expectations / Farida Amadou

Elektrisch gitaarkwartet Zwerm (mét drummer Karen Willems) presenteert hun nieuwe album Great Expectations, naast avontuurlijke basklanken van Farida Amadou.

PRAKTISCH

Opgelet: aparte tickets per concert - beide shows combineren is mogelijk

20:00 Farida Amadou
21:30 Zwerm - Great Expectations (release show)

Zittend concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet binnengelaten.

Geen drank in de zaal. STUKcafé is open.

FARIDA AMADOU

Farida Amadou is één van de meest opwindende jonge stemmen in de Europese vrije improvisatie en experimentele muziekscene, althans volgens Café Oto. Niet voor niets speelde ze al samen met namen als Thurston Moore en Steven Noble. Ze bespeelt de basgitaar zoals niemand anders dat doet: ongepolijst, metalig qua timbre en met een felle nadruk op ritme en textuur. De laatste tijd experimenteert ze meer en meer met effecten en elektronica, wat resulteert in gelaagde en harmonische drones.

ZWERM - GREAT EXPECTATIONS

Het elektrische gitaarkwartet Zwerm sloopt al sinds 2007 de muren tussen avant garde rock en hedendaags klassiek. Ze combineren als geen ander klanken en stijlen uit de underground met de virtuositeit en zin voor compositie van geschoolde gitaristen. De afgelopen jaren reisde Zwerm van multimediavoorstellingen over bewerkingen van renaissancemuziek naar samenwerkingen met grootheden als Stephen O'Malley, Larry Polansky en Fred Frith.

Voor hun nieuwe album Great Expectations (2020) ging Zwerm aan het experimenteren met microtonaliteit - lees: ongewone stemmingen. Ook deden ze een beroep op drummer en dwarsdenker Karen Willems om een laag percussie toe te voegen aan hun muziek. Dit allemaal onder het alziende oog van producer Rudy Trouvé. Het resultaat is een album vol contrasten: van welluidend tot wrang, van ritmische grooves tot fluisterende klankkleuren, van elektrische gitaar tot Oosterse snaarinstrumenten.

Zwerm: Toon Callier, Johannes Westendorp, Kobe van Cauwenberghe, Bruno Nelissen (gitaar, elektronica), Karen Willems (drums)

COMBINEER DIT MET

Velma Spell - Constellation Audio Walk (ongoing, start STUK gevel Naamsestraat)

Podcast: SAMENKLANK - Over Muziek & Menselijkheid (Het Audio Atelier)

vr 18 jun 2021 20:00
vr 18 jun 2021 21:30

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

Farida Amadou
€6 / €2

Zwerm
€10 / €6

Tags

artefact