© Topper Komm
Geluid   /   Concert

Ben Frost / Annelies Monseré

Elektronica-icoon Ben Frost keert na tien jaar terug naar STUK met een verpletterende audiovisuele live show, terwijl Annelies Monseré tegenwicht biedt met weemoedige fluister-songs.

PRAKTISCH

➤ Donderdag 26.09 - 20:00
➤ STUK Labozaal - Naamsestraat 96, Leuven
➤ €20 / €16 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart) / €10 (- 19 jaar)
➤ Staand concert met open deuren.

PROGRAMMA

20:00: deuren
20:15: Annelies Monseré
21:15: Ben Frost (live AV)

• Annelies Monseré

De Gentse componist en vocalist Annelies Monseré maakt muziek sinds 2000. Haar composities zijn langzaam, repetitief en schijnbaar eenvoudig, haar stem is fluisterend en introvert. Drone, folk, slowcore en oude muziek raken elkaar in een tijdloos klankuniversum. Haar nieuwste album I Sigh, I Resign kwam in juni uit op het internationaal bekende (Belgische) label Stroom en blinkt uit in bezwerende vocals en herhalende piano- en orgelachtige patronen. Nieuw zijn echter de stuwende drumritmes en de bijdrage van andere muzikanten. Monseré is zonder twijfel een van de best bewaarde muzikale geheimen van België.

• Ben Frost
(live AV)

We houden bij STUK zodanig veel van Ben Frost dat we hem gewoon elk decennium weer uitnodigen: in 2007, in 2014 en nu dus ook in 2024. De Australische, in Ijsland wonende componist timmert al meer dan twintig jaar aan zijn ruige, intense sound waarin black metal, ambient, industrial en postklassiek minimalisme versmelten. In zijn zesde en meest recente album, Scope Neglect, komt deze voorliefde voor zware metalen tot een voorlopig culminatiepunt met de samenwerking met Car Bomb gitarist Greg Kubacki. Pitchfork beschrijft deze explosieve muziek als “a claustrophobic landscape out of chugging metal riffs". Intussen blijft Frost ook actief als componist voor series en films, o.a. Netflix’ Dark en 1899, en creëert hij ook immersieve geluidsinstallaties. In STUK zal hij een verpletterende audiovisuele live show brengen.

do 26 sep 2024 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€20 basis
€16
STUKkaart
€10
Cultuurkaart / -19 jaar

STUKkaart kopen? klik hier