Geluid   /   Geluidskunst

Beyond Music #5: Laboratory for sound performances

Vier geluidsperformances op het snijvlak van beeld, lichaam en ruimtelijkheid.


PROGRAMMA

Jeroen Uyttendaele - Tafelmanieren
Maria Komarova - 555 Bugs
Mario de Vega
Jessica Ekomane

Van 19 tot 26 september vindt het WK Wielrennen plaats in ons land. Leuven is de aankomstplaats van de 5 wegritten, tussen 23 en 26 september.
Het centrum van Leuven, inclusief STUK, is in die periode moeilijk bereikbaar - vermijd de auto en kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
Welke zones op welk moment (niet) bereikbaar zijn vind je via de website van de Stad Leuven.

Deze vijfde editie van Beyond Music neemt je mee langs de Studio en Labozaal voor vier bijzondere geluidsperformances.

Beginnen doen we met de Belgische geluidskunstenaar Jeroen Uyttendaele, die zijn nieuwe werk Tafelmanieren brengt. In deze installatie-performance laat hij drie tafels klinken via zelfgemaakte luidsprekers en resonatoren gemaakt van metaal, kristal, glas en keramiek. Dit zorgt voor een constant evoluerende soundscape van feedback en resonantie.

De Wit-Russische kunstenaar Maria Komarova creëert in haar werk 555 Bugs een artificieel landschap van zelfgemaakte elektro-akoestische objecten die hoge insect-achtige klanken produceren. Een zinderend theater van gezoem, gepiep, geratel en gekraak.

Daarna neemt de Mexicaanse geluidskunstenaar Mario de Vega je mee naar de Labozaal. Zijn hybride oeuvre omvat performances en installaties die vaak site-specific zijn, pychoakoestische fenomeen onderzoeken, kwetsbaarheid tonen of maatschappelijke gevoeligheden blootleggen. Voor Beyond Music zal hij een op maat gemaakte performance brengen.

Ten slotte brengt de Franse, in Berlijn wonende muzikant Jessika Ekomane (SHAPE artist 2019) een elektronische set in quadrafonie (4 speakers in elke hoek). Haar werk heeft een grote fysieke impact en onderzoekt hoe we ritmische structures percipiëren, en hoe ruis en melodie in elkaar overgaan.


Met dank aan: Overtoon, Q-O2, Oscillations, Futura Artists

Performances door: Jeroen Uyttendaele, Maria Komarova, Mario de Vega, Jessica Ekomane

➤ Donderdag 23 september 2021 • 20:00 - 22:00
➤ Start: STUK Studio
➤ Tickets: €16 / €12

do 23 sep 2021 20:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)