Geluid   /   Geluidskunst

Beyond Music #5: Laboratory for sound performances

Vier geluidsperformances op het snijvlak van beeld, lichaam en ruimtelijkheid.


PROGRAMMA

Jeroen Uyttendaele - Tafelmanieren
Maria Komarova - 555 Bugs
Mario de Vega
Jessica Ekomane

Deze vijfde editie van Beyond Music neemt je mee langs de Studio en Labozaal voor vier bijzondere geluidsperformances.

Beginnen doen we met de Belgische geluidskunstenaar Jeroen Uyttendaele, die zijn nieuwe werk Tafelmanieren brengt. In deze installatie-performance laat hij drie tafels klinken via zelfgemaakte luidsprekers en resonatoren gemaakt van metaal, kristal, glas en keramiek. Dit zorgt voor een constant evoluerende soundscape van feedback en resonantie.

De Wit-Russische kunstenaar Maria Komarova creëert in haar werk 555 Bugs een artificieel landschap van zelfgemaakte elektro-akoestische objecten die hoge insect-achtige klanken produceren. Een zinderend theater van gezoem, gepiep, geratel en gekraak.

Daarna neemt de Mexicaanse geluidskunstenaar Mario de Vega je mee naar de Labozaal. Zijn hybride oeuvre omvat performances en installaties die vaak site-specific zijn, pychoakoestische fenomeen onderzoeken, kwetsbaarheid tonen of maatschappelijke gevoeligheden blootleggen. Voor Beyond Music zal hij een op maat gemaakte performance brengen.

Ten slotte brengt de Franse, in Berlijn wonende muzikant Jessika Ekomane (SHAPE artist 2019) een elektronische set in quadrafonie (4 speakers in elke hoek). Haar werk heeft een grote fysieke impact en onderzoekt hoe we ritmische structures percipiëren, en hoe ruis en melodie in elkaar overgaan.


Met dank aan: Overtoon, Q-O2, Oscillations, Futura Artists

Performances door: Jeroen Uyttendaele, Maria Komarova, Mario de Vega, Jessica Ekomane

➤ Donderdag 23 september 2021 • 20:00 - 22:00
➤ Start: STUK Studio
➤ Tickets: €16 / €12

do 23 sep 2021 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Studio

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)