Expo   /   Geluid

Beyond Music : parcours geluidskunst (VERLENGD TOT 4 FEBRUARI)

Geluid, licht, beweging: intiem parcours langs vier verrassende geluidsinstallaties.

Zoemende buizen, trillende staalplaten, zinderende ontmoetingen van klank, licht en beweging. Beyond Music is een intiem parcours langs vier verrassende geluidsinstallaties. In kleine groep wandel je van werk naar werk, met telkens voldoende tijd om de diverse klankwerelden te absorberen. Zo brengt Beyond Music het beste samen van een expo (kunst ruimtelijk ervaren) en een concert (samen een klinkend verhaal beleven) in een volledig coronaproof format.

BEYOND MUSIC is volledig uitverkocht

Het geluidsparcours opent van 21 tot 28 januari twee keer per dag de deuren: op weekdagen om 19:30 en 21:00, op zondag om 14:00 en 15:30 (gesloten op zaterdag). Kijk goed na voor welk tijdsslot je precies tickets bestelt - vanwege de kleine capaciteit kan je alleen op het door jou gekozen tijdstip het parcours bezoeken. Je kan het gebouw alleen binnen via STUK Onthaal aan de Naamsestraat, daar zullen STUKmedewerkers je naar de juiste plek leiden.

Installaties

Jeroen Vandesande - Circuit 04
Mika Oki - Parhelion
Christoph De Boeck - Murmurs
Mariska De Groot - Incidence of Light

Het parcours opent met de installatie Circuit 04 van geluidskunstenaar Jeroen Vandesande, die het fenomeen ‘feedback’ onderzoekt via een dialoog tussen ronddraaiende buizen en luidsprekers. Even later word je ondergedompeld in een immersieve blackbox-ervaring met geluid, projectie en rook van de Franse elektronica-artiest Mika Oki. Zij creëerde dit werk Parhelion speciaal voor Beyond Music. Geluidskunstenaar Christoph De Boeck toont dan weer Murmurs, een brutalistische constructie van resonerende staalplaten. Ten slotte laat de Nederlandse mediakunstenaar Mariska De Groot zich voor Incidence of Light inspireren door het fenomeen van de toevallige lichtinval. Op basis van de techniek van ‘optisch geluid’ creëert ze een duizelingwekkende audiovisuele trip.

Mika Oki - Parphelion is een coproductie van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid en Meakusma met de steun van Vlaanderen en de Duitstalige Gemeenschap.
Mika Oki - Parphelion ist eine Koproduktion von STUK - House for Dance, Image & Sound und Meakusma mit Unterstützung Flanderns und der deutschsprachigen Gemeinschaft.

do 21 jan 2021 19:30 - do 4 feb 2021

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€10 basis
€6 reductie

Bijkomende info

Expo / parcours geluidskunst

Duur: 60 minuten

Capaciteit: 8 personen

21 → 28 januari 2021
ma → vr 19:30 & 21:00
zo 14:00 & 15:30
za gesloten

28 januari → 4 februari 2021
di → vr 19:30 & 21:00
zo 14:00 & 15:30
za gesloten

Gelieve 15 minuten voor de start aanwezig te zijn in STUK Onthaal.
Je kan STUK alleen binnen via de Naamsestraat.

Wil je met je UITpas-korting bestellen?
Mail dan naar ticket@stuk.be en vermeld je UITpas-nummer, dan bezorgen we je de ticketlink.