© Julie Calbert
Geluid   /   Concert

Christina Vantzou & ensemble - N°5 (album release) / EC Band • Studio STUK

Elektro-akoestisch componist Christina Vantzou stelt haar vijfde album voor met vierkoppige ensemble gevormd door Lieselot De Wilde, Ben Bertrand and JAB

➤ Woe 9.11 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €14 / €10 (korting met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart) - Tickets & info
➤ In samenwerking met Kranky & Meakusma. Met de steun van Vlaanderen en Ostbelgien.

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:15 EC Band
21:15 Christina Vantzou w/ Lieselot De Wilde, Ben Bertrand & JAB - N°5
+ doorlopende video installatie: Evan Ifekoya - Undercurrent 528

• EC BAND
(live, 35’)

De EC Band is een samenwerking tussen Luke Calzonetti (USA) en Stijn Wybouw (BE), beide zowel kunstenaar als muzikant. Het duo brengt improvisaties met transcendentale aspiraties, gedragen door wijdse lagen van elektrische basgitaar, duister synth-gesjor en snuffelende percussie. Dit najaar verschijnt het eerste album van de EC Band bij Meakusma.


• CHRISTINA VANTZOU WITH LIESELOT DE WILDE, BEN BERTRAND & JAB - N°5
(live, 50’)

De Grieks-Amerikaanse componist en filmmaker Christina Vantzou, die in Brussel woont, creëert uiterst zachte en fijnbesnaarde muziek die zweeft tussen modern klassiek, ambient en geluidskunst. In de loop van vijftien jaar heeft ze een eigen audiovisuele taal opgebouwd en vier albums uitgebracht bij Kranky (N°1 - N°4). Na recente releases zoals Multi Natural bij Edições CN en Landscape Architecture met CV & JAB, kondigt Vantzou nu haar vijfde album aan: N°5. Gekiemd tijdens een residentie bij STUK in februari 2020, liggen er maar liefst 17 muzikanten aan de basis van N°5: van piano over blazers en strijkers tot synthetische muziek en veldopnames. Vantzou ziet haar rol als componist letterlijk, als ‘iemand die dingen samenvoegt’. Ze beschrijft hoe ze, in de nabijheid van de Egeïsche Zee, meestal buiten werkte aan een kleine terrastafel op het Cycladische eiland Ano Koufonisi, om de opnamen te bewerken en te mixen. Tussen de zwemsessies door ontstond er iets heel intiems en autobiografisch, "bijna als een eerste album". Het Egeïsche zeewater klotst regelmatig tegen de rotsen van haar composities, geflankeerd door glottale gekreun, ongemakkelijke lyrische bewegingen, glinsteringen van modulaire synths, smachtende stiles. Live brengt Vantzou (electronics, piano) de composities tot leven samen met muzikanten John Also Bennett (basfluit, piano, synthesizer), Lieselot De Wilde (stem) en Ben Bertrand (basklarinet).


Ensemble:

Christina Vantzou: electronics, piano
John Also Bennett: basfluit, piano, synthesizers
Lieselot De Wilde: stem
Ben Bertrand: basklarinet

N°5 komt uit op Kranky op 11 november 2022

EC Band wordt gepresenteerd op Meakusma Festival en in Studio STUK. Deze samenwerking werd mogelijk gemaakt met de steun van Vlaanderen en Ostbelgien.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

wo 9 nov 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€14 (basis)
€10 (STUKkaart of KU Leuven Cultuurkaart)