Lezing
PHILIPPE MOREL - EZCT Architecture & Design Research (FR)

Data and the Public space

EZCT (“easy city”) Architecture & Design Research is een groepspraktijk die Philippe Morel, Valerian Amalric, Jelle Feringa en Félix Agid in 2000 oprichtten. Het bureau onderzoekt in architectuur het onderlinge verband tussen wetenschap en technologie dankzij de samenwerking van theoretici met academici uit specifieke vakgebieden. EZCT concentreert zich niet louter op digitale hoog-technologie voor toepassingen in design, maar onderzoekt tegelijk de theoretische en historische implicaties ervan op architectuur en maatschappij.

Lezing in het Engels

Bekende projecten zijn Computational Chair, Model T1-M, dat dankzij genetische algoritmes gerealiseerd werd (2004), het Seroussi Pavilion (2007), en Studies in Recursive Lattices.
EZCT nam deel aan een reeks internationale tentoonstellingen: Performative Architecture aan de TU Delft University of Technologie, Archilab, het 6de Internationale Architectuurconferentie van Orleans (2004) en het Mori Art Museum Tokyo (2005).

Philippe Morel is architect en theoreticus, medeoprichter van EZCT en Assistant Associé van de École Nationale Superieure d’Architecture Paris-Malaquais waar hij mee het departement en de studierichting Digitale Kennis oprichtte. Het Digital Knowledge programma behandelt thema’s op het raakvlak van filosofisch theoretisch geïnspireerde architectuur, morfologie, digitale productie, algorithmiek en robotica.
Zijn werk bij EZCT is opgenomen in de permanente collecties van het FRAC Centre en het Centre Pompidou, net als in privécollecties. Zijn boek Empiricism & Objectivity: Architectural Investigations with Mathematica (2003-2004) met de ondertitel A Coded Theory for Computational Architecture dat in september 2007 op ScriptedByPurpose (Philadelphia) te zien was, is het eerste architectuurtheoretische boek dat volledig in code geschreven is.
Philippe Morel illustreert zowel met zijn theoretisch werk als in de praktijk op treffende wijze welke impact digitaal ontwerpen en het gebruik van data tijdens het ontwerpproces op de eindgebruiker en de publieke ruimte heeft.

www.ezct.net

ma 29 okt 2018 20:00

Locatie

STUK Auditorium

Prijs

€9 basis (ticket)
€60 basis (abonnement)

€7 STUKkaart (ticket)
€45 STUKkaart (abonnement)

€5 studenten (ticket)
€30 studenten (abonnement)

Gratis leden stad & architectuur (ticket)
Gratis leden stad & architectuur (abonnement)

Bijkomende info

basisabonnement (alle lezingen dit seizoen)

Online kan je alleen tickets/abonnementen kopen aan basisprijs.
Voor de overige ticketprijzen: mail naar TICKET@STUK.BE (studenten, vermeld S-nummer en opleiding)