© Empty Gallery
Geluid

Deep Listening : Tomoko Sauvage + Raphael Vanoli

Zen luisteren naar twee buitengewone muzikanten die water en wind gebruiken op zoek naar de essentie van geluid

‘This is meditative music for optimal contemplation.’

- The Wire about Tomoko Sauvage

Programma

Tomoko Sauvage - Curved Water (installation-performance)
Raphael Vanoli
+ gratis meditatiesessie door Saja Yoga Leuven om 19:30

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

De Japanse, in Frankrijk wonende muzikant Tomoko Sauvage is gekend om haar gebruik van water en keramiek in combinatie met electronics. Ze brengt lange, meditatieve improvisaties door met water gevulde porseleinen kommen te versterken en te spelen met druppels, bubbels en onderwater-feedback. Speciaal voor de gelegenheid bouwt Sauvage de installatie-performance Curved Water op, waarbij smeltende ijsblokken als sculpturen verspreid hangen over de zaal. Het smeltende ijs druppelt sporadisch in keramische kommen, wat resulteert in een ruimtelijk klankbeeld versterkt door de natuurlijke galm van de studio in STUK. Met die druppels treedt Sauvage live in interactie.
Net als Sauvage gebruikt de Nederlandse gitarist Raphael Vanoli een aparte speeltechniek gebaseerd op de elementen: door te blazen op zijn versterkte gitaarsnaren creëert hij een uiterst fragiele en hyperpersoonlijke sound waarin elk detail hoorbaar wordt. Voorafgaand aan het concert kan je een gratis meditatiesessie bijwonen, voor een nog betere luisterfocus.

Klinkt als: Laraaji, Sarah Davachi, Fennesz
'It’s extra demanding to say something new and fresh with the world’s most popular instrument between hands, but Amsterdam-resident Raphael Vanoli have found inputs to do just that.'

- Arild R. Andersen in Jazznytt Magazine about Raphael Vanoli
vr 14 dec 2018 19:15

Locatie

STUK Studio

Prijs

Kassa
€ 14 Basis
€ 12 STUKkaart
VVK

€ 12 Basis
€ 10 STUKkaart

Bijkomende info

TIMING

19:15 doors
19:30 meditation Saja Yoga
20:15 Tomoko Sauvage
21:00 Raphael Vanoli