Lezing
Nadia Nsayi

Dochter van de dekolonisatie

PRAKTISCHE INFO

• We zorgen voor een veilige kijkervaring, met veilige afstand tussen de bubbels, ontsmettende handgel op verschillende plaatsen, en zalen die permanent verlucht worden.

• Een mondmasker dragen is verplicht in het hele gebouw, ook tijdens de voorstellingen. Wanneer je voordien of achteraf iets drinkt in STUKcafé, mag het masker uiteraard af aan tafel.

• Je kan woensdagavond 7 oktober uitzonderlijk NIET ETEN in STUKcafé vanwege de Artist Talks van Mircea Cantor en Siemen Van Gaubergen, onderdeel van de openingsavond van hun najaarsexpo's. Bovendien is het café van 18:45 tot 20:00 alleen toegankelijk voor wie inschreef voor de Artist Talks.

Nadia Nsayi is een kind van België en Congo. Ze vertelt op basis van haar boek 'Dochter van de dekolonisatie' over haar familieverhaal, de Belgische kolonisatie van Congo en de koloniale erfenissen. Ze eindigt met een pleidooi voor dekolonisatie. Want dat is zestig jaar na de onafhankelijkheid van Congo nog steeds work in progress.

Politicologe Nadia Nsayi is gespecialiseerd in Congo. Ze was bijna tien jaar beleidsmedewerker bij de ontwikkelingsorganisatie Broederlijk Delen en de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen. Sinds 2019 werkt ze als curator Beeldvorming bij het Museum aan de Stroom (MAS) voor de tentoonstelling 100 X Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’. In mei 2020 verscheen haar eerste boek: Dochter van de dekolonisatie (EPO).

Lezing i.s.m. Vormingplus Oost-Brabant.

Deze avond sluit aan bij het project Racismewijs. Ontdek het volledige aanbod, leestips en andere inspiratie op www.racismewijs.be.

wo 7 okt 2020 20:00

Locatie

STUK Auditorium

Prijs

€5




Taal

Nederlands