© Kamila Chomicz
Geluid   /   Concert

Elsewhere #11: Resina + Annelies Monseré

Poolse cellist Resina en elektronica-vocalist Annelies Monseré vullen het voormalige bacteriologisch instituut met verstilde zondagavondmuziek.

Na een succesvolle tiende editie in Stelplaats keert Elsewhere terug naar minder recent erfgoed: locatie is het voormalige universitair instituut voor bacteriologie (1897) dat in 2016 omgedoopt werd tot ‘BAC Atelier’, een creatieve werkplaats voor studenten en kunstenaars zoals Gijs Van Vaerenbergh. De belle époque-architectuur van BAC Atelier is het toneel voor een elektroakoestische double bill met de Poolse cellist Resina en de Belgische elektronica-vocalist Annelies Monseré.

Resina is het soloproject van de in Warschau wonende cellist, componist en improvisator Karolina Rec. In haar meeslepende performances tast ze een zo breed mogelijk klankpalet af met haar instrument, van fragiel en stil tot dense sonische wolken opgebouwd met loops, effecten en stemmen. In 2018 bracht ze haar tweede album Traces uit en werd ze geselecteerd voor het internationale netwerk SHAPE.

De support wordt verzorgd door fluisteraar, pianist en elektronica-kosmonaut Annelies Monseré, sinds 2000 vaste leverancier van introverte composities die gekenmerkt worden door eenvoudige structuren en terugkerende melodieën. Haar spaarzame en onaardse stijl kwam tot een voorlopig hoogtepunt in haar nieuwe album, Happiness is within sight, dat vorig jaar verscheen bij Stroom.

Klinkt als: Grouper, Hannah Epperson, Rauelsson

Elsewhere is een initiatief van STUK, 30CC, Erfgoedcel Leuven & KU Leuven Dienst Cultuur.

Over BAC Atelier:

Het Instituut voor Bacteriologie (1899) was ooit een kweekvijver van bacteriën. In deze eerste spin-off van KU Leuven werden liters geneeskrachtig serum gebrouwen en baanbrekende vaccins ontwikkeld.

Sinds 2016 is het voormalige Instituut een culturele broedplaats voor artistiek talent. In het BAC Atelier biedt KU Leuven studenten en personeelsleden ruimte voor experiment. Want zowel kunstenaars als wetenschappers zoeken constant nieuwe invalshoeken om onze wereld te vatten en te verklaren. Het architecten- en kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh is er artist in residence.

Op 24 en 25.04.2019 heropent het BAC Atelier na renovatiewerken. Academisch erfgoed krijgt een tweede adem. Ook Elsewhere blaast dit beschermd monument graag nieuw leven in.

‘Tryptich’ 2017 Copyright Matthijs Van Der Burgt

Mixing long drones with shimmering tremolo effects and staccato riffs, and occasionally singing in a ghostly wordless howl. The results are often haunting.

The Guardian over Resina

A mesmerizing take on post-classical music. Will leave the hairs on your neck standing straight up.

Self-Titled about Resina
do 25 apr 2019 19:00

Locatie

BAC Atelier
  • Vital Decosterstraat 102
  • 3000 Leuven

Prijs

Kassa
€14 basis
€10 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart

Extra info

Rondleiding
Gratis met concertticket
Inschrijven verplicht via erfgoedcel@leuven.be

TIMING

19:00 Rondleiding
20:00 doors
20:15 Annelies Monseré
21:00 Resina
22:30 curfew