© Line Boogaerts
Expo
Line Boogaerts

Flashlight Equipment

Een venster geeft inzicht en uitzicht.
Kijken betekent zien wat je wil zien of verwacht te zien
en wordt bepaald door je achtergrond, je herinneringen, het venster waardoor je kijkt,…

Line Boogaerts is een beeldend kunstenaar gefascineerd door de manier waarop we de realiteit begrijpen. In haar praktijk onderzoekt ze hoe onze kijkervaring, onze perceptie, steeds geconstrueerd is. Haar werk wordt grotendeels gestuurd door de creatie van tijdelijke tekeningen op ramen aan de hand van borstel, vegers, gekleurde olie en zeep. Noodzakelijkerwijze site-specific, interageren haar werken vaak met de historische, sociale en/of psychologische contexten van een bepaalde architecturale ruimte.

In haar tentoonstelling in STUK speelt Boogaerts in op het verleden van het gebouw en de chemische processen die in het voormalige scheikunde laboratorium plaatsvonden. Verwijzend naar wolken en explosies verbeeldt ze hoe verliefdheid je perceptie verandert en de werkelijkheid in een ander (dag)licht plaatst.


Installation shots © Kristof Vrancken

Line Boogaerts
(°1986, Leuven)

Line Boogaerts is een Belgisch beeldend kunstenaar die woont en werkt in Mechelen. Haar tekeningen, performances, films, animaties en video installaties werden recent getoond in o.a. BUDA Kortrijk, Muhka Antwerpen, Vooruit Gent, KVS Brussel, Art Exchange, University of Essex – Colchester (UK), Fondazione 107, Turijn en Filmfestival Rotterdam, NL. Boogaerts studeerde grafische vormgeving en multimediale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK, Gent, 2010). Eind 2012 werd ze Laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK, Gent). Vanaf juni 2019 is Line Boogaerts in residentie in de Cas-co studio’s, Leuven.

http://www.cas-co.be/
http://lineboogaerts.com

Sinds najaar 2017 werken Cas-co en STUK samen aan een presentatieplatform voor beeldende kunstenaars verbonden aan Cas-co. STUKcafé biedt hierbij exporuimte aan Cas-co residenten (N+1 & STUDIO) die de bezoekers verrassen met beeldend werk uit de Cas-co Studio's.

wo 16 okt 2019 19:00 - zo 15 dec 2019

Locatie

STUKcafé

Prijs

GRATIS

Bijkomende info

OPENING wo 16 okt 19:00 VERBEECKZAAL
Intro, artist talk (NL+EN) & receptie
Line Boogaerts gaat in gesprek met Sammy Ben Yakoub (Cas-co)
Inschrijven via deze link


Openingsuren

MA - VR: 11:00 > 2:00
ZA - ZO: 14:00 > 2:00

Uitzonderingen
1 & 11 november 19:00 > 2:00