Geluid   /   Concert   /   Performance

Frankie - L.I.A.R.

Punk, theater en animatie komen samen in het filmische en rommelige universum van Frankie. Life Is A Rehearsal!

Wat gebeurt er als je punkmuziek, theater en animatiekunst op een hoopje gooit? Dan krijg je de knotsgekke concert-voorstellingen van Frankie, het project van Brecht Hayen, Vincent Lynen en Simon Lynen. Sinds hun voorstelling Laguna Beach (2019) schept Frankie fragmentarische tableaus met schelle gitaren, belabberde animatiepoppen, live video en krakende audiotapes. Hun universum is rommelig en naïef, maar ook filmisch, grappig en ontroerend. Met hun nieuwe voorstelling L.I.A.R. (Life Is A Rehearsal) bevindt de bende zich in een smerig laboratorium waarin experiment en observatie centraal staan. Verschillende ‘werkkrachten’ bedienen analoge apparatuur, instrumenten en installaties. Zij krijgen instructies van een alwetende stem en worden bijgestaan door een eend. Een proces waarbij het falen en de botsingen, de misverstanden en de ontdekkingen worden uitgelicht.

21:00: doors + bar
21:30: start voorstelling
Gesloten deuren. Laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Te combineren met de expo Elise Eeraerts en Roberto Aparicio Ronda

Een remedie tegen intellectueel snobisme.

Evelyne Coussens (Etcetera)

De manier waarop dit vijftal gepassioneerd zijn knutselkunsten en liefde voor animatiefilm toont, is verrassend origineel.

Magali Degrande (Het Nieuwsblad)

Credits

Frankie is Simon Lynen, Vincent Lynen, Brecht Hayen & Timo Fannoy (drummer) | techniek & licht Anne Meeussen | geluid Jesse De Roo | techniek Seppe Brouckaert | productie CAMPO | coproductie STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid & Perpodium | met de steun van taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest
vr 17 mrt 2023 21:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)
Gesloten deuren. Laatkomers worden niet meer binnengelaten.