© Anna Carina Schoeters
Geluid   /   Concert

Hendrik Lasure - Het Wiel / Vitja Pauwels

STUK & 30CC presenteren de veelzijdige pianist-zanger Hendrik Lasure die verrast met wondermooie kleinkunst in het Nederlands. Hij wordt voorafgegaan door het virtuoze gitaarspel van Vitja Pauwels.

PROGRAMMA

19:30 bar
20:00 deuren zaal
20:15 Vitja Pauwels
21:30 Hendrik Lasure — Het Wiel
22:30 einde

Vitja Pauwels
Vitja Pauwels is een Brusselse gitarist die zijn sporen verdiende bij bands als Bombataz, Naima Joris en Lara Rosseel. In november 2022 verscheen bij het label WERF zijn tweede solo album Drift By / Sink In. Kenmerkend voor zijn stijl is de combinatie van elektrische gitaar met een origineel gebruik van effectpedalen, elektronische lagen, samples en zijn eigen stem. Het resultaat zijn tegendraadse oorwurmen die tegelijk vertrouwd en avontuurlijk klinken.

Hendrik Lasure - Het Wiel
(live ensemble)
Het is nauwelijks te geloven dat toetsenist, componist, zanger en creatieve waterval Hendrik Lasure nog altijd maar 25 is. Zijn duo Schntzl met drummer Casper Van De Velde is al vele jaren een begrip, maakte indruk in de theaterwereld (o.a. samenwerkingen met Femke Gyselinck en Lisa Verbelen) en speelde bij groepen als Bombataz en An Pierlé Quartet. Jazz, klassiek, groovy pop en smeuïge kitsch komen allemaal samen in zijn indrukwekkende oeuvre. En toch verrast de man alweer met Het Wiel, een album met folkloristische kleinkunst in het Nederlands. Hiermee zet hij zich resoluut in de traditie van Jules De Corte en Boudewijn De Groot. En toch: jazz en ambient zijn nooit écht veraf. Thematisch vertellen songs als Wolkje en Bethlehem over herinneringen aan zijn kindertijd. De arrangementen zijn prachtig in hun eenvoud, met dank aan producer en longtime partner-in-crime Koen Gisen.
— Hendrik Lasure - Het Wiel (Bandcamp).

Credits

gitaar, piano & zang Hendrik Lasure | gitaar, viool Michaël Lamiroy | klarinet Thomas Jillings | contrabas Soet Kempeneer
do 25 mei 2023 20:00 - 22:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)