© Olympe Tits
Geluid   /   Concert

INUIT x STUKcafé: Bombataz + Sergeant

INUIT en STUK plonsen in de Belgische underground-vijver met een (gratis) double bill van halfgare future-funk en lo-fi pop.

STUK en de Leuvense concertorganisator INUIT slaan de handen in elkaar voor een krokante Belgische double bill in STUKcafé. Op het programma staan de Brusselse alleskunners Bombataz, oftewel the next big thing van de Belgische future jazz-scene. Funky grooves, plakkerige eighties pop, virtuoze jazz-licks en een gezonde dosis humor typeren hun eerste EP ¡Kapao! die in februari 2019 verschijnt. De vooruitgestuurde single Frankenstein klinkt als Pomrad met een Van Halen-pruik. De support wordt verzorgd door Sergeant, het gloednieuwe project van muzikant en theatermaker Ferre Marnef (bekend van Soldier’s Heart en Glints), die de Belgische underground opleukt met vervormde loops en dromerige vocals.

“Heel af en toe lijkt een jonge band àlles te hebben om het te maken. Bombataz is er zo eentje. Het Brusselse viertal maakt slimme, eclectische artpop die even dansbaar als gestoord is. Denk: BeraadGeslagen meets Animal Collective, maar dan in de eighties.”

HUMO over Bombataz
ma 1 apr 2019 20:30

Locatie

STUKcafé

Prijs

GRATIS

Bijkomende info

20:30 Sergeant
21:30 Bombataz
gratis, beperkte capaciteit