Phew © Masayuki Shioda
Geluid   /   Concert

In Vitro: Phew, Merche Blasco & Rimov Rimov

In vitro & STUK:

In Vitro: Phew, Merche Blasco & Rimov Rimov

De legendarische Japanse componiste Phew keert terug naar België met haar punky elektronica, naast de performatieve muziek van Merche Blasco en de DIY-creaties van het Gentse duo Rimov Rimov.

PRAKTISCH

➤ Vrijdag 13.10 - 20:00
➤ STUK Labozaal - adres: Naamsestraat 96, Leuven
➤ €14 / €10 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)

PROGRAMMA

20:00 Doors
20:30 Rimov Rimov
21:15 Merche Blasco
22:15 Phew

• Rimov Rimov
(live)

rimov/Rimov is het muzikale geesteskind van artiesten Simon Joostens en Robbe De Pestel die verschillende genres verkennen, gaande van leftfield hip hop en avant-folk tot gitaarmuziek, DIY-synth-stuff en sound-design. De groep probeert hun brede muzikale interesse te weerspiegelen in een steeds veranderende live-set. Joostens neemt de instrumentals voor zijn rekening en combineert een opleiding in klassieke compositie met het idee van omgekeerd leren (lees: elk instrument afleren dat hem geleerd is te bespelen). De Pestel is de ongeschoolde vocalist en schrijver die vooral put uit postmodernistische literatuur, vroege jaren tachtig post-punk en synth-wave muziek. Dit zorgt voor een atypisch optreden, waarbij de twee artiesten de juiste balans proberen te vinden tussen muzikale complexiteit en bedroom produced slordigheid. Verwacht niets. Verwacht alles. Doe wat je wilt.

• Merche Blasco
(live AV)

Merche Blasco is een multimediakunstenaar en componist uit New York, die momenteel in Berlijn woont. Ze ontwerpt en bouwt onnauwkeurige technologische assemblages die vormen van live elektroakoestische compositie en nieuwe manieren van luisteren katalyseren. Door middel van haar zelfgemaakte apparaten probeert Merche een meer horizontale relatie met andere entiteiten aan te gaan, waarbij ze afstand neemt van parameters als precisie, macht en controle. Als alternatieve vorm van performance creëert ze samenwerkingsruimtes met instrumenten die hun eigen autoriteit krijgen, in composities waarin haar lichaam en de live verkenning van organische materialen centraal staan. Haar werk richt zich ook steeds meer op het ontwerpen van participatieve geluidsperformances in openbare ruimtes om vreemden en hun omgeving met elkaar te verbinden door middel van collectief muziek maken en luisteren.

Merche heeft haar performances en installaties onder andere gepresenteerd in het Whitney Museum of American Art, The Shed, CTM Festival, MaerzMusik , Sonar Festival, La Biennale di Venezia. Haar werk is te zien geweest in The New York Times, The Wall Street Journal en The Wire magazine.

• Phew
(live)

Hiromi Moritani aka Phew is een legendarisch figuur in de Japanse underground scene. Ze begon in 1978 als frontvrouw van één van Osaka's eerste punkgroepen, Aunt Sally, en werkte daarna als soloartiest samen met enkele van de meest prominente namen, waaronder Ryuichi Sakamoto, Conny Plank, Holger Czukay en Jaki Liebezeit van Can, Alex Hacke van Einstürzende Neubauten en Chrislo Haas van DAF. In de afgelopen jaren heeft ze meerdere platen uitgebracht en live gespeeld met onder andere Ana da Silva (The Raincoats), Jim O'Rourke, Oren Ambarchi, Ikue Mori en Yoshimi (OOIOO, Boredoms).

In 2020 bracht Disciples Vertigo KO uit, een verzameling van muziek dat eerder op compilaties was uitgebracht. In 2021 bracht Mute Records New Decade uit, een verbluffend nieuw soloalbum opgenomen in haar thuisstudio in de buitenwijken van Tokio tijdens de pandemie. Voor haar optreden in het Stuk kan je veel materiaal verwachten van eerdere albums, maar ook nieuw werk.

artwork © Ran De Vos

vr 13 okt 2023 20:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€14 (basis)
€10 (reductie)