© Larpie
Geluid   /   Concert

KERMIS IN DE HEL 2023: Adventurous hiphop festival: Zebra Katz / Prison Religion / Cities Aviv & more

STUK & Not So Difficult present:

KERMIS IN DE HEL 2023 — Adventurous hiphop festival

Zebra Katz
Prison Religion
Cities Aviv
Youniss
STEFF
Dworfi

STUK en Not So Difficult slaan de handen in elkaar voor een op hol geslagen draaimolen langs rap, noise, punk en elektronica. Met exclusieve shows van Amerikaanse toppers Zebra Katz, Prison Religion en Cities Aviv, naast Belgische beloften Youniss, STEFF en Dworfi.

Artwork by Larpie

➤ Zat 7.10 - 19:30 (doors)
➤ STUK Labozaal - adres: Naamsestraat 96, Leuven
➤ €14 / €10 (korting met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)
➤ Not So Difficult magazines te koop

TIMETABLE

19:30 doors
20:00 Dworfi
20:45 Youniss
21:30 Cities Aviv
22:15 Zebra Katz
23:15 Prison Religion
00:00 STEFF (STUKcafé)
01:30 end

• Dworfi
(live)

Deze Leuvenaar kon niet ontbreken op de line-up van Kermis In De Hel. Al jaren staat de rapper en producer Dworfi garant voor autobiografische Nederlandstalige teksten, catchy instrumentals en een heerlijke dosis positivisme. Zijn nieuwste album Gringo staat bol van zomerse drill, trap en afrobeat.

• Youniss
(live AV)

“Zwart zijn, een Arabische naam hebben: na de Black Lives Matter-beweging voelde de wereld anders voor me. Ik begon dingen door een andere lens te zien en te ervaren.” - Youniss

De Antwerpse muzikant en kunstenaar Youniss opent Kermis In De Hel 2023 met zijn audiovisuele live show White Space. Het project is ontstaan uit de pijn die hij ervaart door misbegrepen te worden als zwarte performer met een Arabische naam. Op het gelijknamige album, dat uitkwam in maart 2023 op het VierNulVier label, deelt hij zijn verhaal van paniekaanvallen en awkard gevoelens. White Space roept een grimmige, surreële wereld op vol verontrustende geluiden: 90’s punkrock meets IDM met echo’s van Yves Tumor en Death Grips. Verwacht gierende gitaren, ratelende drums en razende vocals. Live vergezeld van drummer Tim Caramin, visuals en kostuumdesign. Een coproductie van STUK in samenwerking met VierNulVier, deSingel en De Brakke Grond.

• Cities Aviv
(live)

Cities Aviv is een artiest die in de VS woont. Actief sinds 2010.

• Zebra Katz
(live)

Ojay Morgan alias Zebra Katz is een Jamaicaans-Amerikaanse rapper en kunstenaar. Zijn debuutsingle Ima Read (2013) ging viraal nadat het gedraaid werd tijdens een modeshow van Rick Owens. Na die doorbraak ging hij jarenlang toeren, o.a. in cultuurtempels als MoMa en Art Basel, en als voorprogramma van o.a. Azealia Banks en Gorillaz. Met die laatste nam Zebra Katz zelfs verschillende songs op (o.a. The Apprentice). In 2020 kwam eindelijk zijn debuutalbum LESS IS MOOR uit. Hierin komen alle invloeden van Zebra Katz samen: hiphop, drum’n’bass, techno, ballroom en atmosferische soundscapes. Live een energiebom zonder weerga. Deze headliner van Kermis In De Hel 2023 is niet te missen.

• Prison Religion
(live)

Het Amerikaanse duo Prison Religion gaat in hun dystopische sound en rauwe live shows tot het uiterste. Noise, metal, techno en hiphop stollen tot een sonische atoombom, op de rand van het comfortabele. Waarom? Omdat volgens het duo van Parker Black en Warren Jones we ons momenteel al in een apocalyps bevinden. Angst en misbruik komen terug in hun muziek in de vorm van gunshots-achtige beats, vervormde schreeuwen als gebroken glas of massief krakende drones. Maar tegelijk spreekt er hoop uit de spaarzame momenten van speelse teksten en dansvloer-killers. Live spelen ze in het midden van het publiek, om zo veel mogelijk energie uit te wisselen.

• STEFF
(dj)

STEFF is medeoprichter van HE4RTBROKEN, het Brusselse collectief dat radicale clubmuziek promoot, wars van genres. Ze verwelkomden in het verleden al internationale kleppers zoals Lolina en Laurel Halo, naast samenwerking met locals als ssaliva en Nevrland. Sinds 2015 hebben ze ook een show op het Britse radiostation NTS. Als DJ plaatst STEFF het emotionele aspect van muziek voorop. Dat brengt haar langs de meest diverse genres als jungle, ballroom, ambient of baile funk.

za 7 okt 2023 19:30

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€14 (basis)
€10 (reductie)