Film
Merian C. Cooper & Ernest B. Schoedsack

King Kong

Een filmcrew onder leiding van de fanatieke regisseur Carl Denham trekt naar het mysterieuze Skull Island voor opnames. Daar aangekomen worden ze door de lokale bevolking begroet met een regen pijlen en wordt het sterretje van de film, de blonde Ann Darrow, ontvoert om te offeren aan hun opperwezen, een groot beest dat ze aanspreken als ‘Kong’. Wanneer Denham en zijn crew het oerwoud intrekken om Ann terug te halen, stoten ze op de monsterlijke gorilla. Denham besluit om het beest gevangen te nemen en mee naar New York te nemen. Het begin van een onvergetelijk avontuur!

Commentaar:

‘King Kong’ is vader van alle monsterfilms, een waar huzarenstukje, met specials effects die erg vooruitstrevend waren voor die tijd en die nog steeds respect afdwingen. De film was zijn tijd trouwens ver vooruit wat betreft de ‘onthullende scènes’ zoals die waarin Kong Fay Wray de kleren van het lijf scheurt of de inboorlingen op Skull Island opeet of vermorzelt onder zijn voet. Deze scènes werden weggeknipt of donker gemaakt om de details te verdoezelen. Pas in de jaren ‘70 werd de film terug in zijn oorspronkelijke staat vertoond.

De reeks filmklassiekers wordt geprogrammeerd in samenwerking met prof. Roel Vande Winkel, docent filmgeschiedenis aan de KU Leuven.

"IJzersterke klassieker, nauwelijks gedateerd."

de Volkskrant

"King Kong was created to grip and thrill like no movie before, and these basic principles hold surprisingly true today."

BBC

"The film has numerous memorable moments (..) The greatest and most famous classic adventure-fantasy (and part-horror) film of all time is King Kong."

Tim Dirks, Tim Dirks' Greatest Films

Credits

klassieker | 1933 | 1:40 | regie merian c. cooper & ernest b. schoedsack | cast fay wray, robert armstrong, bruce cabot, frank reicher, sam hardy, noble johnson, steve clemente, james flavin e.a. | verenigde staten | gesproken taal engels | ondertiteling nederlands, frans
di 20 okt 2015 22:30
do 22 okt 2015 20:00

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

€7,5 basis
€6 reductie