Geluid   /   Concert

KMRU / Elisabeth Klinck / NSD©3 launch

Not So Difficult stelt hun derde magazine voor samen met de Berlijnse geluidskunstenaar KMRU, naast bedwelmende vioolklanken van Elisabeth Klinck.

➤ Vrijdag 11 maart 2022 - 19:00
➤ OPEK Zwarte Zaal - Adres: Vaartkom 4, 3000 Leuven
➤ Tickets: €10 / €6 (geen avondkassa, alleen online voorverkoop)
➤ Toegankelijkheid: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel.
➤ Bar: drank te verkrijgen in Café Entrepot.

PROGRAMMA

19:00 doors
19:30 NSD©3 launch : interview KMRU & Adriaan De Roover
20:15 Elisabeth Klinck (30’)
21:15 KMRU (45’)
22:00 instar (dj) - Café Entrepot
23:30 end

Joseph Kamaru a.k.a. KMRU (Editions Mego) is een geluidskunstenaar en experimentele ambient muzikant die geboren is in Nairobi, Kenia, en momenteel in Berlijn woont. Zijn muziek is een kleurrijk wandtapijt van field recordings, klanktexturen en noise, met veel unheimliche randjes. Pitchfork vergelijkt het met een Rothko-schilderij, Resident Advisor dan weer met een baarmoederachtig oer-gevoel. KMRU speelde wereldwijd op festivals als Nyege Nyege, CTM en Primavera, en mag binnenkort mee op tour met Big Thief en Fennesz.

Violist en performer Elisabeth Klinck is een beloftevolle nieuwkomer uit de Belgische underground. Als klassiek geschoolde muzikant en lid van NEMØ-ensemble slaat ze een brug tussen de hedendaags klassieke muziek en de wereld van de experimentele elektronica. Tijdens haar concerten creëert ze intieme klankwerelden waarin drones, vrije improvisatie, extended viool technieken, loops en compositie elkaar ontmoeten in een sterke performancestijl.

Not So Difficult is een Leuven-based muziekmagazine. Het onderscheidt zich door inhoudelijke diepte-interviews met zorgvuldig gekozen artiesten en een focus op print. "Offline muziekinterviews voor het internettijdperk", noemen ze het zelf. Hun derde magazine verschijnt in maart 2022 en bevat interviews met o.a. Bendik Giske, SKY H1 en Meetsysteem. Op 11 maart in OPEK zal NSD© voor het eerst te koop zijn!

“(KMRU) has cultivated a rich, transportive sound; a living, breathing tapestry of electronic ambience and field recordings which, in a year of instability and uncertainty, attracted listeners in search of brief release and respite.”

DJ Mag

“Imbuing supersaturated tone colors with the depth of a Rothko painting, Kamaru exerts a powerful pull; his tracks—some 13, 15, even 23 minutes long—are obsidian-colored lakes that beckon the listener to sink into their lightless depths.”

Pitchfork

“Void of any dramatic gestures, Peel's tracks are unimposing and create a pillowy, womb-like space to relax in.”

Resident Advisor

Bij de komende voorstellingen en concerten storten we een deel van de ticketinkomsten integraal naar Oekraïne 12-12

vr 11 mrt 2022 19:00

Locatie

OPEK Zwarte Zaal
  • Vaartkom 4
  • 3000 Leuven

Prijs

€10 (basis)
€6 (reductie)

Extra info

Geen avondkassa, alleen online voorverkoop.