© JF1
Geluid   /   Concert

KNAL! 360° Videos: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier / Fatima Al Qadiri & Transforma / Victor De Roo & Lewi Moors

Exclusieve screening van immersieve dome-films door wereldvermaarde namen uit de elektronische muziek en mediakunst, naast een nieuwe 360° creatie van Het Depot-resident Victor De Roo in samenwerking met Lewi Moors.

PRAKTISCHE INFO

  • Locatie: The Dome, Martelarenplein, Leuven
  • Alle voorstellingen gebruiken 360°-projectie en surroundgeluid. Let op voor flitsende beelden en luide muziek. We voorzien oordopjes aan het onthaal in de kleine dome.
  • We werken met gesloten deuren. Dat wil zeggen dat laatkomers niet worden binnengelaten. Kom dus op tijd!
  • Het is verboden om foto’s of video’s te maken tijdens de voorstellingen. Zet je GSM uit of op vliegtuigstand.
  • Honger of dorst? Spring gerust binnen bij één van de vele cafés en restaurants op het Martelarenplein.
  • Wachtlijst uitverkochte shows: Mogelijk worden er nog extra tickets aangekondigd aan het begin van het festival, afhankelijk van de zaalbezetting. Hou onze communicatiekanalen dus in het oog. Je kan ook altijd proberen via de avond-wachtlijst: aanmelden vanaf 19:00 bij het onthaal aan de dome. Geen garantie, maar het proberen waard.
  • Voor het hele KNAL! Planetarium Music Festival heeft u een Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen tot de KNAL! Dome. Meer uitleg over het CST vindt u via deze link. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.
  • Vragen? Mail naar ticket@stuk.be

Elke dag brengt KNAL! een selectie van immersieve dome films gemaakt door wereldvermaarde namen uit de elektronische muziek en mediakunst. Op het programma staat een nieuwe samenwerking tussen de Britse elektronica-muzikant Actress en de Los Angeles-based videostudio Actual Objects, naast werken van Joanie Lemercier en Fatima Al Qadiri & Transforma. Ook presenteert KNAL! een gloednieuwe audiovisuele creatie van Het Depot-resident Victor De Roo in samenwerking met Lewi Moors.

Programma
Actress & Actual Objects - Grey Interiors
Joanie Lemercier - Nebulae
Fatima Al Qadiri & Transforma - Extraordinary Alien
Victor De Roo & Lewi Moors - De dag voor de dag zonder gisteren

Dagelijkse screening om 19:00 (30’) met afwisselend programma.

➤ 25.11: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier
➤ 26.11: Fatima Al Qadiri & Transforma / Victor De Roo & Lewi Moors
➤ 27.11: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier
➤ 29.11: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier
➤ 30.11: Fatima Al Qadiri & Transforma / Victor De Roo & Lewi Moors
➤ 1.12: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier
➤ 2.12: Fatima Al Qadiri & Transforma / Victor De Roo & Lewi Moors
➤ 3.12: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier
➤ 4.12: Fatima Al Qadiri & Transforma / Victor De Roo & Lewi Moors


Tip: combineer de screening met een livevoorstelling (20:30 & 22:00).

Het gaat om een zittende voorstelling achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten.

Grey Interiors
Makers: Actress & Actual Objects (2021)
Datum: 25.11, 27.11, 29.11, 1.12 en 3.12 - 19:00

De Britse muzikant Darren J. Cunningham alias Actress presenteert samen met het kunstenaarscollectief Actual Objects de post-industriële symfonie Grey Interiors. Deze driedelige compositie stelt onze beschaving voor als een geïmplodeerde ruimte zonder waarneembare zwaartekracht, waarin alleen drijvende machine-onderdelen en rottende objecten overblijven - als citaten zonder referentiesysteem. Zwevend in een sombere saus van ether, neemt Grey Interiors ons mee naar buitenaardse landschappen van voorbij de mensheid.

➤ 360° video, 20 minuten
➤ Een project van Actress & Actual Objects / Producer: Darren Cunningham / Production Supervisor: Georgios Mavrikos / Postproduction Video: Florian Meyer / Spatial Sound Mixing: Timo Bittner / Een coproductie van: Berliner Festspiele / The New Infinity & Stiftung Planetarium Berlin

© JF1

Nebulae
Makers: Joanie Lemercier, music by Joshua Sabin (2019)
Datum: 5.11, 27.11, 29.11, 1.12 en 3.12 - 19:00

Beleef met Nebulae een unieke reis door de kosmos en door de tijd: vertrek vanuit een vertrouwd landschap en richt je op de sterren en verder. Verken sterrenstelsels, constellaties en wees getuige van verschillende betoverende kosmische gebeurtenissen uit het verleden. Nebulae is een audiovisuele film met een artistieke interpretatie van ons stellaire universum door Studio Joanie Lemercier.

➤ 360° video, 14 minuten
➤ Concept & visuals: Joanie Lemercier / Productie: Juliette Bibasse / Software-ontwikkeling: Sebastiano Barbieri, Nikolay Matveiev, Kyle McLean (Everyoneishappy) / Muziek: Joshua Sabin (by permission from Multiverse Media Publishing and Subtext Recordings) / In opdracht van: MEDIAPRO & Sónar+D 2019

Extraordinary Alien
Makers: Fatima Al Qadiri & Transforma (2019)
Datum: 26 Nov, 30 Nov, 2 Dec & 4 Dec - 19:00

Het videowerk ‘Extraordinary Alien’ is gebaseerd op de Amerikaanse visumclassificatie voor kunstenaars: ‘alien with extraordinary ability’. Het speelt met de dubbele betekenis van het woord ‘alien’ en de notie dat alle buitenaardse wezens inherent buitengewoon zijn, vanuit ons perspectief als nederige aardbewoners. Dit verklaart onze drang om in sciencefictionfilms te weten te komen hoe een alien er uitziet. Vaak blijkt de onthulling een teleurstelling: het buitenaardse wezen voldoet zelden aan onze buitengewone verwachtingen. Hoe komt het dat onze verbeelding niet in staat is een aantrekkelijke buitenaardse vorm te creëren, behalve de schaarse selectie die door Hollywoodfilms in stand wordt gehouden? In dit werk maken Fatima Al Qadiri en Transforma gebruik van eenvoudige, alledaagse materialen om texturen te maken die eruitzien als planeetoppervlakken, melkwegstelsels en buitenaardse huiden. Deze materialen worden opzettelijk gebruikt om de sciencefiction-kwaliteiten van gewone aardse objecten te benadrukken. De soundtrack is gebaseerd op één enkel muzikaal motief dat voortdurend wordt herhaald, maar zich nooit volledig prijs geeft. Net als de alien die zich niet volledig onthult.

➤ 360° video, 20 minuten
➤ Muziek: Fatima Al Qadiri / Video: Transforma (Luke Bennett, Baris Hasselbach, Simon Krahl) / Mixing: James Kelly / Spatialisatie: Koenraad Ecker

De dag voor de dag zonder gisteren
Makers: Victor De Roo & Lewi Moors (2021)
Datum: 26 Nov, 30 Nov, 2 Dec & 4 Dec - 19:00
Een project van Het Depot

Wat was er voor de oerknal? De wetenschap biedt hierop geen concreet antwoord: er zijn gewoonweg geen data voorhanden. Het was alles en tegelijk ook niets. Georges Lemaître noemde het “een dag zonder gisteren”, Stephen Hawking spreekt van “een imaginaire tijd”.

In dit audiovisuele werk brengen de Leuvense kunstenaar Lewi Moors en muzikant Victor De Roo (Het Depot resident) hun interpretatie van die tijd: een staat van bewusteloosheid, waarin de concepten tijd en ruimte onbestaande zijn, als de roes die voorafgaat aan de ontnuchtering. Niet volgens de regels van de wetenschap, wel volgens die van de kunst.

➤ 360° video, 15 minuten
➤ Productie: Het Depot voor KNAL! Planetarium Music Festival 2021
➤ Muziek: Victor De Roo / Visuals: Lewi Moors / Mix & Master: Paulo Rietjen

Onderdeel van KNAL! Planetarium Music Festival, een kosmisch muziekfestival met audiovisuele concerten & films in een immersieve dome op het Martelarenplein, met Ólafur Arnalds, William Basinski, Actress, Stockhausen, Hydrogen Sea, ...

do 25 nov 2021 19:00
vr 26 nov 2021 19:00
za 27 nov 2021 19:00
ma 29 nov 2021 19:00
di 30 nov 2021 19:00
wo 1 dec 2021 19:00
do 2 dec 2021 19:00
vr 3 dec 2021 19:00
za 4 dec 2021 19:00

Locatie

The Dome - Martelarenplein, Leuven

Prijs

€5

Tickets

vanaf 2.9 10:00

Bijkomende info

25.11.2021 - 5.12 2021
dagelijkse screening om 19:00 (niet op zondag)