buren - 7 means dinner for a breadwinner
Te gast
buren (BE) – Clédat & Petitpierre (FR) – Julian Weber (DE) – Mette Sterre (NL)

Lustwarande : BRIEF ENCOUNTERS '22 #2

Ze duren tien, twintig, vijfenveertig minuten. Ze vinden plaats tussen de bomen, bij de vijver, op een pad of midden op een wei. En ze zijn adembenemend en onvergetelijk.

Sinds 2017 vult Lustwarande de jaarlijkse expositie aan met manifestaties van efemere sculptuur, vormen van sculptuur, die in tijd begrensd zijn en die in duur variëren van enkele minuten tot enkele uren maar waar uiteindelijk niets van overblijft. Deze tijdelijke werken, event sculptures genaamd, worden gepresenteerd onder de titel Brief Encounters.

In 2022 vindt Brief Encounters voor de vijfde keer plaats, op twee zondagmiddagen. Op beide middagen presenteren kunstenaars/duo’s en collectieven event sculptures, op één na allemaal voor Brief Encounters ‘22 gemaakt.

Voor de selectie van de deelnemende kunstenaars tekent het curatoren-duo Chris Driessen, artistiek directeur van Lustwarande, en Steven Vandervelden, directeur STUK – Huis voor Dans, Beeld en Geluid en van performancefestival Playground, beide in Leuven. Bij hun keuze zijn ze uitgegaan van het voor het eerst presenteren in Nederland van gerenommeerde kunstenaars, van het presenteren van aanstormende talenten en van inclusie.

Brief Encounters '22 #2 vindt plaats op zondag 4 september. Vanaf 14.00 zijn er vier event sculptures te zien van buren (BE), Clédat & Petitpierre (FR), Mette Sterre (NL) en Julian Weber (DE). buren, Mette Sterre en Julian Weber maakten speciaal voor Brief Encounters nieuwe werken. Clédat & Petitpierre beleven hun Nederlandse debuut.

Het nieuwe werk van buren is een co-productie met STUK – Huis voor Dans, Beeld en Geluid .

Credits

zo 4 sep 2022 14:00

Locatie

Park De Oude Warande
  • Bredaseweg 441
  • 5036 Tilburg

Prijs

€12,5 (basis)
€10 (reductie)

Koop je tickets via deze link