M I M I © John Awete
Geluid   /   Concert

M I M I curates : Aho Ssan / Cru Encarnação / Moene Peeters • Studio STUK & Het Depot

Het Depot & STUK presenteren:

Veelzijdige dj en kunstenaar M I M I stelt nieuwe live set voor en cureert een immersieve avond met concerten en performances

"As summer is slowly collapsing into fall, nature will be indulging us in its beautiful grand finale of colors until every single leaf falls to the ground. To celebrate this change of season, I'd like to invite you to come and lay down with us during an immersive evening surrounded by candles, sound baths, and copal scented atmosphere. Your evening guides will be Aho Ssan, Cru Encarnação, Moene Peeters and myself."

- M I M I

➤ Zat 1.10 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ Tickets: €12 / €8 (korting met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:00 Charles Atlas - Life’s A Beach (doorlopende video installatie)
20:15 Cru Encarnação
21:00 M I M I x Moene Peeters
22:15 Aho Ssan
00:00 end

• CRU ENCARNAÇÂO
(performance)

Cru Encarnação is een performancekunstenaar en schrijver, geboren in Lissabon en woonachtig in Berlijn. In hun performances proberen ze open-ended brainstorms te creëren die een fragiele maar venijnige realiteit onthullen.

• M I M I
(live)

M I M I (a.k.a. Maria Green) is een Brusselse dj, muzikant en kunstenaar die haar Afro-Europese culturele achtergrond exploreert via kunst en muziek. In haar eclectische dj- en livesets pint ze zich niet vast op een bepaalde muzikale stijl, maar combineert ze nieuwe tracks met oude opnames, kosmische elektronische klanken met straightforward percussie, experimenteel en toegankelijk tegelijkertijd. In het bijzonder haalt M I M I veel inspiratie uit de natuur, die ze via field recordings verwerkt in haar muziek. Haar eclectische aanpak bracht haar o.a. op Dekmantel, Pukkelpop, Nyege Nyege Festival en Boiler Room. Speciaal voor de gelegenheid brengt M I M I een gloednieuwe live set, gecreëerd in residentie bij Het Depot. Aansluitend zal de Leuvense drummer Moene Peeters een improvisatieset brengen.

• MOENE PEETERS
(live improv)

Moene Peeters is een Leuvense drummer. Hij studeert momenteel jazz drum aan LUCA School Of Arts maar laat zich ook door andere muziekstijlen beïnvloeden.

• AHO SSAN
(live)

Aho Ssan is het muzikale alter ego van de in Parijs gevestigde kunstenaar Niamké Désiré. Na zijn studies grafisch ontwerp en cinema begon hij elektronische muziek te combineren met Ableton’s Max For Live. Zijn debuutalbum Simulacrum (2020, Subtext Recordings) dompelt je onder in een hyperrealistische kakofonie vol overstuurde klankwolken, onderbroken melodieën en bombastische contrasten, schipperend tussen verstild-filmisch en seismisch-explosief. Een belangrijke invloed is de Franse filosoof Jean Baudrillard en diens tekst Simulacres et Simulation. Toegepast op zijn eigen jeugd in de achtergestelde banlieues rond Parijs, wil Aho Ssan de maatschappelijke façade van inclusiviteit en gelijkheid aankaarten. Recent nog bracht hij zijn Simulacrum live op Berlin Atonal en creëerde hij ook een fantastisch album met KMRU.

STUK & HET DEPOT PRESENT: THE ARTIST CURATES

In hun nieuwe reeks nodigen Het Depot en STUK straffe muzikanten uit om zelf een programma te cureren. Ze krijgen de kans om nieuw werk voor te stellen en omringen zich met Belgische of internationale gasten die hen inspireren. In het najaar van 2022 cureren M I M I en Loverman zo elk een avond in Studio Manhattan.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan - je herkent de STUKcollega's aan hun fluo badge.

za 1 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€12 (basis)
€8 (STUKkaart of KU Leuven Cultuurkaart)

Gratis voor leden Subbacultcha