© Margarida Marques Ramalhete
Dans   /   Performance
Tessa Hall

Medusa is Laughing • Studio STUK

Tijdens haar masteropleiding aan P.A.R.T.S. dook Tessa Hall (NZ) in ‘De lach van de Medusa’ van de Franse feministische auteur Hélène Cixous. Met haar ‘écriture féminine' daagde Cixous het conventionele patriarchale taalgebruik uit. Halls fysieke vertaling van de tekst leidde tot de geboorte van een personage. Zij is Medusa. Net als Cixous, wil Medusa een taal uitvinden die alle vrouwelijke narratieven omvat. Ze beweegt uiterst inefficiënt, onlogisch, explosief. Telkens opnieuw verschijnt een ander lichaam. Medusa saboteert alle rede.


Tessa Hall werd geboren in Nieuw-Zeeland. Ze begon de Training Cycle aan P.A.R.T.S. in 2016 en het STUDIOS-programma in 2019. Tessa's interesses leidden haar naar verschillende rollen, van performer tot schrijver, researcher, curator en organisator.

Ze schreef verschillende teksten voor Rosas, waaronder een stuk dat gepubliceerd werd voor de revival van Drumming in 2020.

Tessa's onderzoek heeft een feministische focus met specifieke interesse in de filosofie van seksuele verschillen. Haar werk gaat vaak over de stem van vrouwen - geschreven en gesproken, op papier en op het podium. Daardoor ontwikkelde ze het platform SHE talk, gericht om daar ruimte voor te creëren.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

Credits

Concept en choreografie Tessa Hall | Tekst Tessa Hall. Gebaseerd op “The Laugh of the Medusa”, Hélène Cixous | Mentor Bojana Cvejić | Residenties Centre Chorégraphique National d'Orléans, Wild Gallery | Dank aan Bleu Printemps, Solène Wachter, Synne Elve Enoksen, Margarida Marques Ramalhete | Gecreëerd in het kader van het Masterprogramma STUDIOS aan P.A.R.T.S.
wo 12 okt 2022 20:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€ 14/10

Abonnement? Klik hier

Duur

50'

Taal

Engels