Geluid   /   Concert

Midori Takada - Japan On Film (filmconcert) / Poor Isa

STUK verwelkomt de legendarische Japanse percussionist Midori Takada met een nieuwe live score voor oude gerestaureerde Japanse films.

“The sight of Midori Takada whiplashing between drums, cymbals and marimba is something few observers forget. She is a mesmerising performer of great physical intensity.”

The Guardian

PRAKTISCH


➤ Donderdag 28.09 - 20:00
➤ STUK Soetezaal
➤ €18 / €14 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ Zittend concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet binnengelaten. Geen drank in de zaal, maar STUKcafé is geopend voor en na de concerten.

PROGRAMMA


20:00 Poor Isa (30’)

(pauze)

21:00 Midori Takada - Japan On Film (90’)

• Poor Isa

Poor Isa is het duo van Ruben Machtelinckx en Frederik Leroux. Na hun debuutalbum Let’s Drink The Sea And Dance (Aspen Edities, 2019) verschijnt dit jaar hun tweede worp, Dissolution of the other. Banjo en woodblocks vormen opnieuw de schaarse ingrediënten van hun uiterst zachte en breekbare muziek. Door de banjos te ‘prepareren’ met attributen tussen de snaren en te stemmen in alternatieve stemmingen ontstaat een mystiek klankbeeld dat ruimte laat voor stilte, schaduw en nauwelijks waarneembare details. In tegenstelling tot het eerste album - dat uit negen korte stukken bestond - kiest het duo nu voor twee langere composities - waarvan het ene meer melodisch en het andere meer ritmisch uitgewerkt.

• Midori Takada - Japan On Film
(filmconcert, Belgische première)

De gevierde Japanse percussionist en componist Midori Takada presenteert haar nieuwe filmconcert Japan On Film. De voorstelling is gebaseerd op een selectie van historische Japanse films uit het BFI National Archive die onlangs zijn gerestaureerd. Deze zeldzame beelden, die teruggaan tot 1901, onthullen het dagelijks leven van het ‘Meiji tijdperk’. Een fascinerende reis door het oude Japan met een evocatieve soundtrack van Takada die marimba, ceremoniële gong en snaredrum bespeeld en spoken word brengt.

De afgelopen 40 jaar bouwde Takada een indrukwekkend oeuvre op met solowerk, samenwerkingen en muziek voor theater. Haar album Through the Looking Glass is een absolute klassieker in de minimal music. Ondanks haar gezegende leeftijd van zeventig jaar blijft ze muziek uitbrengen en live uitblinken met haar fenomenale techniek en theatrale podiumprésence.

In samenwerking met BFI (British Film Institute)

do 28 sep 2023 20:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€18 (basis)
€14 (reductie)