Nicky Du Soleil © Jente Waerzeggers
Geluid   /   Concert

Mini Schlagerfest: Nicky Du Soleil / Georgy Chtchevaev / azertyklavierwerke & Vieze Meisje / Tony Knollt / Prins Zonder Carnaval

Oelala! Een uurtje Nederlandstalige meezingers van (echte?) charmezangers als Nicky Du Soleil of Tony Knollt

➤ Concert
➤ Binnenplein
➤ 22:00-23:00

PROGRAMMA (in volgorde):

Georgy Chtchevaev
Tony Knollt
azertyklavierwerke & Vieze Meisje
Prins Zonder Carnaval
Nicky Du Soleil

• Georgy Chtchevaev

Georgy Chtchevaev studeerde af als performer en maker aan LUCA Drama. De combinatie van genderidentiteit, queerness en technologie staan centraal in hun werk. Op het kruispunt tussen theater, drag, beeldende kunst en muziek bevindt die zich op zeldzaam interdisciplinair terrein. Van generieke pop tot rituele gezangen, experimentele schreeuwpoëzie en aangrijpende lipsyncs; die schuwt niets. Daarnaast organiseert die een heel aantal queer-minded culturele evenementen met de organisatie Queer Leuven, waaronder het recente Queer Arts Festival Leuven. Georgy zal een performance brengen op muziek van Madou en de hele show aan elkaar praten.

• Tony Knollt

Er is niet veel bekend over Tony Knollt, maar wanneer hij in 1946 het eerste daglicht ziet in het Nederlandse Assendelft kan niemand bevroeden dat er in het kleine kereltje een enorm muzikaal talent schuilt. Wanneer hij als twintiger mee aan de wieg staat van de George Baker Selection is iedereen overtuigd: Knollt’s talent kent geen grenzen. Toch zorgt een uit de hand gelopen dispuut met George Baker voor een definitieve scheiding op de eerste repetitiedag. De hoog oplopende ruzie zijn de twee nooit te boven gekomen. Tony Knollt verdwijnt uit het publieke oog.

Na veel omzwervingen in Oost-Duitsland, Tsjechoslowakije en Noord-Nederland zorgt Knollt voor de muzikale omkadering op luxe cruiseschepen. Dit doet hij een veertigtal jaar. Op verdenking van controversiële praktijken (o.a. belastingontduiking en gerommel met royalty-percentages), wordt Knollt vier jaar lang vastgehouden in een Oostenrijkse penitentiaire inrichting.

Nu, op latere leeftijd, kiest hij er voor weer op te treden in een show die met brede en open blik zijn ganse leven overschouwt. Op een onnavolgbare en virtuoze manier schetst hij de fysieke en mentale aftakeling en het naderende einde.

Valt er soelaas te vinden in Tony Knollt’s oeuvre? Absoluut! De beklijvende teksten en prachtige melodieën zorgen voor troost, vreugde en levenslust.

• Prins Zonder Carnaval

In 2020 werd McCloud Zicmuse verkozen tot prins carnaval van Schaarbeek. Hij had alles in huis om de parade te leiden maar … toen kwam corona: het carnaval werd afgelast. Zo werd hij ‘Prins Zonder Carnaval’ en besloot hij om in zijn groene carnavalskleren door het leven te gaan. Hij richtte ook een eclectische big band op met andere verloren carnavalsvierders. Prins Zonder Carnaval maakt veelzijdige en multidisciplinaire geluidsverhalen: van folk tot soul, van jazz tot doo wop, van thrash tot opera, van electro tot dirty. Alles wat je nodig hebt om het feest te laten beginnen!

• Azerty Klavierwerke & Vieze Meisje

In maart 2021 dropt Azertyklavierwerke de single Durum. Durum is een catchy ode aan de durum kebab maar gaat vooral over het gevoel van onvolledigheid. Vieze Meisje zingt de backing vocals.

Nicky Du Soleil © Jente Waerzeggers

• Nicky Du Soleil

Nicky Du Soleil, de rijzende ster in de schlagerwereld, brengt met zijn stralende glimlach en magische podiumaanwezigheid schlagermuziek weer tot leven. Zijn unieke mix van jeugdige energie en respect voor de levensliedtraditie maakt elke show onvergetelijk. Ontdek de charme en passie van Nicky, de frisse wind die schlager sexy maakt!

Locatie

STUK Binnenplein