YEK no credits + Pak Yan Lau © Laurens Orseau
Geluid   /   Concert

Mohammad Reza Mortazavi & Burnt Friedman (YEK) + Pak Yan Lau [GEANNULEERD]

Oosterse klanken, mystieke trance: tombak-speler Mohammad Reza Mortazavi in dialoog met elektronica-grootmeester Burnt Friedman, naast een gloednieuw ensemble-werk van Pak Yan Lau.

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

YEK is de samenwerking tussen de iconische elektronica muzikant Burnt Friedman en de Iraanse percussionist Mohammad Reza Mortazavi. Beide muzikanten hebben hun interesse in onregelmatige, cyclische ritmes gemeen. Het virtuoze vingerwerk van Mortazavi op de tombak en de daf, twee traditionele Perzische hand drums, vloeit heerlijk over in de subtiele elektronica van Friedman. Het resultaat is een extatische trip met uitstapjes naar dub, techno en traditionele Perzische muziek.

De Belgische experimentele muzikant Pak Yan Lau stelt haar nieuwe project Bakunawa voor, een ensemblewerk voor vijf muzikanten. Verwacht een vol podium vol speelgoedpiano’s, metalen buizen, harp en elektronica. De composities zelf zijn geïnspireerd door Aziatische rituele muziek (zoals gamelan), ambient en de minimal music van Philip Glass en Eliane Radigue. Weetje: Bakunawa is een slangachtige draak uit de Filipijnen. Om haar in slaap te wiegen, spelen mensen luid op potten en pannen om haar weg te jagen.

Pak Yan Lau - ensemble:

Pak Yan Lau (compositie, gongstaven, toy pianos, metalen objecten, elektronica)
Giovanni Di Domenico (gongstaven, toy pianos, metalen objecten)
João Lobo (gongstaven, toy pianos, metalen objecten)
Mathieu Calleja (gongstaven, toy pianos, metalen objecten)
Vera Cavallin (harp, gongstaven, toy pianos, metalen objecten)
Christophe Albertijn (geluid en elektronica)

do 26 nov 2020 20:00 - 23:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€18 basis
€14 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€16 basis
€12 STUKkaart / cultuurkaart