© Phil Struck
Geluid   /   Nightlife

nacht invites: Lena Willikens / more tba

Leuven’s finest nachtcurator stelt een clubprogramma samen met een headliner van jewelste: Lena Willikens

➤ STUKcafé
➤ Vrijdag 15.09 - 23:00 → 05:00

• Lena Willikens

Lena Willikens draait niet de hits. Als ze achter de draaitafels staat, hebben zelfs haar grootste fans vaak geen idee wat ze precies draait, en dat is een deel van de magie. Zoals alle DJ's heeft Willikens natuurlijk een passie voor platen, maar ze is ook op zoek naar iets groters, iets dat echt vervoerend is voor degenen op de dansvloer.

Willikens is geboren en getogen in Duitsland en heeft haar unieke benadering voor het eerst verfijnd tijdens een lange residentie in de geliefde Salon des Amateurs in Düsseldorf. Tegenwoordig woont ze echter in Amsterdam. Willikens leidt het maandelijkse radioprogramma Lightning Conductor op NTS, ze stelde onlangs de vijfde aflevering samen van Dekmantel's veelgeprezen Selectors compilatiereeks en maakte ook remixes van onder andere Lena Platonos, S U R V I V E, rRoxymore, Simian Mobile Disco en Ana Helder. Op het podium werkte Willikens ook samen met kunstenaar Sarah Szczesny aan Phantom Kino Ballett, een meeslepende audiovisuele performance.

Toch is het met de DJ booth dat Willikens de meeste impact heeft. Of ze nu alleen draait of in tandem met mede sonische ontdekkingsreiziger en Salon des Amateurs-alumnus Vladimir Ivkovic, Willikens navigeert behendig door de donkerste en meest bizarre uithoeken van de elektronische muziek, waarbij ze verschillende temperaturen, stemmingen en een flinke dosis chaos proeft, gewoon om het interessant te houden. En ook al weet ze zelf niet altijd wat de eindbestemming is, als Willikens aan het roer staat, is de reis ongetwijfeld spannend.

+ meer namen binnenkort

• Over nacht

Sinds 2019 geeft nacht feesten in de zweterigste zaal van de Leuvense jongerentrekpleister STELPLAATS (en soms ook daarbuiten). Los van hokjes, genres of beats per minute cureert nacht al jaren een zo laagdrempelig mogelijke club waar ervaring, beleving en geborgenheid centraal staan - voor iedereen. (Inter)nationale kleppers en jonge lokale hemelbestormers spelen er zij aan zij de booth kapot.

Locatie

STUKcafé