Lezing   /   Te gast

Nachtplan in debat : 'de nacht van morgen'

Een plan voor de nacht: het klinkt simpel, maar niets is minder waar. Hoe de wensen van uitbaters, feestgangers, bewoners en beleidsmakers verzoenen?

Aan nachtcultuur is geen ontkomen aan, dus Nachtplan stelt in vraag:

Er lijkt stap voor stap een mentale switch te komen waarbij de nacht even belangrijk wordt geacht als de dag. Maar toch komt elke stap vooruit, ook met één achteruit. Welke maatschappelijke positie had nachtcultuur 20 jaar geleden en heeft ze vandaag? Tegen welke (voor)oordelen moet ze opboksen? Rond welke actiepunten moet het nachtcircuit zelf werken en waar liggen de oplossingen elders?

Kortom, hoe kunnen alle actoren die impact hebben op of baat hebben bij de nacht toewerken naar een hernieuwd positief verhaal?

▬▬▬▬▬ panelleden
Ben Van Alboom - inleidende spreker
Voormalig cultuurchef bij De Morgen en voorvechter van positief en progressief nightlife-beleid.

Jens Grieten - Kompass Klub
Kompass Klub, dé toonaangevende club in Gent welke recent nog de award 'best club' won op de Red Bull Elektropedia awards, maar recent ook in troebel water terecht kwam en de deuren voor een aantal weken moest sluiten.

+
Dirk De Ruyck - Listen Festival Brussel & Culture Club Gent
Jarenlange ervaring als clubeigenaar van Culture Club Gent en oprichter van het toonaangevende festival Listen in Brussel. Dirk is zowel pionier als huidige speler in de Vlaamse nachtscene.

+
Tiny Devriendt - Safe 'n Sound
Safe 'n Sound is een peer support- en harm reduction project in Vlaanderen gericht op gezonder uitgaan in de elektronische muziekscene.

+
moderator Jochem Daelman - Onkruid en Horst

▬▬▬▬▬ Nachtplan
Nachtplan is een project van MIJNLEUVEN met als doel het Leuvense nachtleven in vraag te stellen en te ijveren voor een diverse nachtcultuur.

Nachtplan is een team samengesteld van een 20-tal enthousiaste jongeren die zich rond deze doelstelling verenigen en een visie in dialoog ontwikkelen met alle actoren die impact hebben op de Leuvense nacht.

Dit evenement kwam tot stand in partnerschap met STUK - House for Dance, Image & Sound.

wo 24 apr 2019 19:30

Locatie

STUKcafé

Prijs

gratis

Tags

stukcafé