Geluid   /   Concert

Ocean Of Sound | Andrea Belfi (live) / Adriaan de Roover / Casimir Geelhoed (luistersessie)

STUK presenteert:

20:00: Andrea Belfi (live in 4DSOUND)
21:30: Adriaan de Roover (luistersessie in 4DSOUND, wereldpremière) / Casimir Geelhoed (luistersessie in 4DSOUND)

➤ Vrijdag 15 december 2023
➤ STUK Studio - Naamsestraat 96, Leuven (4e verdieping)
➤ Concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten.
➤ Tickets: €15 / €11 (met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)

• Andrea Belfi
(Live concert in 4DSOUND)

Andrea Belfi is een Italiaanse drummer en componist die in Berlijn woont. Als drummer is hij buitengewoon virtuoos: zijn hypersnelle roffels en repetitieve getrommel brengen de luisteraar in een staat van trance. Deze akoestische percussie versmelt bij Belfi naadloos met elektronische effecten, knisperende ruis en zoemende synthesizertonen. Niet voor niets mocht hij mee op tour met Thom Yorke en werkte hij samen met de allergrootsten zoals Nils Frahm, Mouse on Mars en Jóhann Jóhannsson. Vorig jaar creëerde Belfi voor het eerst een concert in 4DSOUND, in opdracht van Monom en CTM Festival in Berlijn.

• Adriaan de Roover
(Luistersessie in 4DSOUND, de artiest speelt niet live - wereldpremière)

“9 jaar geleden maakte ik voor het eerst 4DSOUND mee in Amsterdam. Het is een van de krachtigste en meest verwonderlijke muzikale ervaringen die ik ooit had. Het is een droom om zelf een werk te kunnen maken voor het systeem.” - Adriaan de Roover

Adriaan de Roover is een Belgische muzikant en componist van elektroakoestische muziek. Sinds 2013 bracht hij - als Oaktree en onder eigen naam - werk uit via labels als [PIAS], Dauw en Consouling. Adriaan schreef muziek voor installaties, dans en theater (o.a. Aïda Gabriels). Daarnaast heeft hij een maandelijkse radioshow op Kiosk. Met zijn veelzijdige aanpak vindt Adriaan vlot zijn weg naar zowel kunstencentra, concertzalen als nachtclubs. Speciaal voor Ocean Of Sound zal hij een nieuwe compositie voor 4DSOUND creëren. Hiervoor zal hij in residentie gaan bij Monom in Berlijn.

CREDITS

Compositie: Adriaan de Roover | Gespatialiseerd en geproduceerd door Monom Studios, in opdracht van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid, voor Ocean Of Sound 2023 | In het kader van: New Horizons | Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven: www.diericboutsfestival.be

Adriaan De Roover © Bart Verhelst

• Casimir Geelhoed — Scatter, Swarm, Sublimate
(Luistersessie in 4DSOUND, de artiest speelt niet live)

Casimir Geelhoed is een Nederlandse componist die gespecialiseerd is in 4DSOUND. Zijn stuk Scatter, Swarm, Sublimate verbindt noise-klanken, meerstemmigheid en ruimtelijk geluid. Geelhoed werkt op het perceptuele omslagpunt waarop individueel waarneembare klanken samensmelten tot ondefinieerbare geluidsmassa's. Zijn stuk brengt schoonheid en hoop over door middel van duizelingwekkende omgevingen van overstimulatie, afgewisseld door momenten van vluchtige helderheid.

CREDITS

Compositie: Casimir Geelhoed | Gespatialiseerd in Monom Studios | Duur: 30’ | In memory of Ivan / IOANN.

Casimir Geelhoed
vr 15 dec 2023 20:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

€15 (basis)
€11 (reductie)