Geluid   /   Concert

Ocean Of Sound / DEEWEE - EMS Synthi 100 (luistersessie)

Het Depot, STUK & UGent presenteren:

20:00 & 21:30 & 23:00 DEEWEE — EMS Synthi 100 (luistersessie in 4DSOUND, wereldpremière)
Gecomponeerd door David & Stephen Dewaele (Soulwax)

➤ Donderdag 14 december 2023
➤ STUK Studio - Naamsestraat 96, Leuven (4e verdieping)
➤ Concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten
➤ Show 1 - 20:00: UITVERKOCHT
➤ Show 2 - 21:30: UITVERKOCHT
➤ Show 3 - 23:00: LAATSTE TICKETS

• DEEWEE — EMS Synthi 100
(Luistersessie in 4DSOUND, wereldpremière)

Speciaal voor Ocean Of Sound creëren David & Stephen Dewaele (aka Soulwax/2manydjs) een 4DSOUND versie van hun album EMS Synthi 100 (uit 2020). Het duo heeft altijd al een fascinatie gehad voor het verzamelen van instrumenten en opnameapparatuur. Een passie die niet zozeer voortkomt uit verzamelwoede maar uit de simpele zoektocht naar nieuwe artistieke mogelijkheden. Het ene ultieme instrument dat altijd aan hun aandacht was ontsnapt, is de historische EMS Synthi 100 synthesizer van het IPEM in Gent, een zeer zeldzame, hybride analoge/digitale synthesizer die een oneindige spectrum aan frequenties kan produceren.

Daaruit ontstond het gelijknamige album, een unieke release in het oeuvre van de DEEWEE broers. De plaat voelt tegelijkertijd retro als futuristisch aan, met als enige hoofdrolspeler deze unieke synth uit 1971 die anno 2023 nog altijd relevant en uitdagend blijft klinken. Elke kant van de vinyl bevat één lange compositie die bestaat uit drie delen. David & Stephen Dewaele raden elke luisteraar om het album in z’n geheel te beluisteren, als een trip door de wondere wereld van de EMS Synthi 100.

Speciaal voor Ocean Of Sound creëerde DEEWEE - met behulp van studio-wonder Pim Gombeers - een 4DSOUND versie van dit nu al legendarische album. Hiervoor trokken ze naar Berlijn om de compositie te mixen in de 4DSOUND studio van Monom.

CREDITS

Gecomponeerd, opgenomen, geproduceerd en gemixt bij DEEWEE door David & Stephen Dewaele | Dit album kwam tot stand met de hulp van en in samenwerking met IPEM, Gent | Fotografie: Younes Klouche | Art direction: III-Studio | Gespatialiseerd en geproduceerd door Monom Studios, in opdracht van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid, voor Ocean Of Sound 2023 | In het kader van: New Horizons | Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven: www.diericboutsfestival.be | Speciale dank aan: Pim Gombeer, Bart Moens

OVER DE SYNTHI & IPEM

IPEM, een onderzoeksgroep van de Universiteit Gent die zich toelegt op belichaamde muziekinteractie, is eigenaar van de EMS Synthi 100. Deze synth is volledig gerestaureerd en maakt momenteel deel uit van het onderzoeksproject ‘living heritage’.

do 14 dec 2023 20:00
do 14 dec 2023 21:30
do 14 dec 2023 23:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

€15 (basis)
€11 (reductie)