Oliver Coates © Djenaba Davis-Eyo @ thedamselarchive / Coby Sey © Ksenia Burnasheva (edited by CS, 3, cropped)
Geluid   /   Concert

Oliver Coates / Coby Sey / Jente Waerzeggers & Mathieu Serruys / Veduta • Studio STUK

Zinderende vrijdagavond met twee buitengewone artiesten uit de Britse experimentele muziekscene

➤ Vrij 21.10 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €14 / €10 (korting met STUK- of KU Leuven Cultuurkaart)

PROGRAMMA

19:30 doors + bar
20:15 Jente Waerzeggers & Mathieu Serruys
21:00 Oliver Coates
22:00 Coby Sey (AV show)
23:00 Veduta (dj)
00:00 end


+ doorlopende video installatie Beatrice Gibson - Two sisters (who are not sisters)

• JENTE WAERZEGGERS & MATHIEU SERRUYS
(live, try-out)

Jente Waerzeggers is een Belgische audiovisuele kunstenaar, deel van Kontakt Group en lid van De Nooit Moede (†). Mathieu Serruys is grafisch ontwerper, muzikant en de helft van het B.A.A.D.M. label. Op deze avond stellen ze hun nieuwe samenwerking voor, waarin gitaar, elektronica en field recordings naadloos in elkaar overvloeien.


• OLIVER COATES
(live)

London-based cellist en componist Oliver Coates begeeft zich op het snijvlak van klassiek minimalisme, ambient drone en doom metal. Hij voerde muziek uit van Pauline Oliveros en Morton Feldman, stond tegelijk op het podium met Radiohead, Mica Levi en Dean Blunt, en bracht heel wat muziek uit voor films en op albums (o.a. bij RVNG Intl). Zijn meeslepende cellomelodieën overgiet hij met een dikke laag effecten, hypnotiserende loops en diepe drones. Live leidt dit tot intense performances met een grote fysieke en emotionele impact. In 2020 bracht Coates zijn beste studioalbum tot nog toe uit, Skins n Slime, een trip vol vervormde celloklanken met een geweldige bijdrage van de in België wonende artiest Malibu. Na zijn geannuleerde show (corona!) vorig jaar krijgt hij nu een tweede kans.

• COBY SEY
(live AV show)

Coby Sey is een producer, vocalist en DJ afkomstig uit de artistieke DIY-scene van Zuidoost-Londen, waar hij lid is van het collectief CURL en samenwerkte met o.a. Mica Levi, Tirzah en Klein. Zijn muzikale stijl combineert live instrumentatie, samples en een unheimliche dancefloor energie, terwijl echo’s van hiphop, drone, jazz en grime weerklinken. Live brengt hij zijn dromerige composities met driekoppige band en een bijzondere lichtscenografie van Charlie Hope. Zijn langverwachte debuutalbum Conduit komt uit op 9 september op het label AD93.

• VEDUTA
(dj)

Veduta is een jong kunst- en muziekcollectief dat met evenementen in Brussel en Leuven een netwerk wil uitbouwen voor artistiek talent. Oprichters Alexander Cornelis (f.k.a. Moodprint) en Hassel Headspace bieden met hun maandelijkse show op Kiosk Radio een eclectische kijk op de muzikale underground.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

vr 21 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€14 (basis)
€10 (STUKkaart of KU Leuven Cultuurkaart)